Volvo 2025 için %33 otonom araba satışı, %50 abonelik satışı hedefliyor

Ototeknikveri     10 Haziran 2018 05:39

Volvo elektrifikasyon ve karlılığını artırma planında atağa geçti.

Volvo 2025 için %33 otonom araba satışı, %50 abonelik satışı hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo orta vadeli hedeflerini yükselterek, 2025 yılı itibariyle satışlarının %33’ünün otonom arabalardan, %50’sinin ise abonelik sisteminden geleceğini öngördüğünü açıkladı.

 

İsveçli marka daha önce de 2025’te global satışlarının %50’sinin elektrikli otomobillerden oluşmasını hedeflediğini açıklamıştı. Volvo patronu Hakan Samuelsson “Müşterilerimizin beklentileri hızla değişiyor. Dolayısıyla Volvo da hızlı bir değişim içinde. Bu inisiyatifler Volvo’nun sadece bir otomobil firması olmaktan bir doğrudan tüketici hizmeti sağlayıcısına dönüşmesine yardımcı olacak.” diye konuştu.

 

Volvo abonelik hizmeti Care By Volvo’nun bir sıçrama yapmasını umuyor. Samuelsson daha önce Volvo’nun satışlarının en az %20’sinin 2022 itibariyle abonelik sisteminden geleceğini söylemişti.

 

Abonelik hizmeti ilk kez XC40 ile başlatıldı ve sigorta, yol vergisi, bakım hizmetleri ile yol yardımını içeriyor. Bir Volvo sözcüsü abone sayısını vermek için henüz erken olduğunu ancak şimdiden büyük ilgi gördüğünü belirtti.

 

Volvo gibi, sektörün geneli de otomobil sahipliğinden abonelik sistemine kayıyor. Alternatif kiralama, paylaşma ve abonelik hizmetleri artarken kişisel satın alımın hızla düşmesi bekleniyor.

 

Diğer yandan, Volvo’nun otonom teknolojilerle ilgili çalışmaları büyük oranda Uber’in elinde. Uber otonom sisteme sahip XC90 otomobillerden oluşan bir filo kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ölümcül bir kaza bu teknolojinin ve Uber’in imajını sarssa da, bu konudaki çalışmalar devam edecek ve 2019 – 2021 yılları arasında Uber’e 24.000 XC90 otomobil verilecek.

 

Volvo’nun yeni otomobillerinin tamamı standart ya da opsiyonel olarak Pilot Assist sistemiyle 2. Seviye otonom teknolojiye sahip. Volvo 3. Seviye’yi atlayarak sürücünün sadece gerektiğinde direksiyona müdahale ettiği, bunun dışında eller serbest ve gözünü yoldan ayırarak yolculuk edebildiği 4. Seviye’ye geçecek. Sistemlerin tamamen güvenli olduğu kanıtlanana kadar ise 5. Seviye’ye geçilmeyecek.

 

Volvo’nun ilk özel otonom modeli 2021’de satışa çıkacak. Bu modelin detayları henüz bilinmiyor.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo