Güncellenen 2018 Jeep Renegade yeni motorlar ve teknolojilerle geliyor

Ototeknikveri     12 Haziran 2018 01:34

Yenilenen Jeep Renegade, yeni FCA alüminyum benzinli motorlar, daha şık bir görünüm ve pek çok başka çekici özellikle ortaya çıktı.

Güncellenen 2018 Jeep Renegade yeni motorlar ve teknolojilerle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ömrünün ortasında bulunan Renegade modeli ilk olarak 2014’te Jeep markasının en küçük ve en şehirli modeli olarak çıkmıştı. Bu yeni versiyon ise 2022’ye kadar piyasada kalacak, ardından ikinci nesil gelecek. Daha da küçük bir Jeep’in Nissan Juke ile rekabete girmesi bekleniyor.

 

Renegade’in tıknaz, Wrangler benzeri stili bir dizi ufak tasarım revizyonuyla daha hoş hale getirilmiş. Sportif Limited donanım seviyesinde değişiklikler otomobile daha da lüks bir imaj kazandırıyor.

Ön kısımda Renegade dikkat çekici yeni farlar ve LED gündüz sürüş ışıklarıyla gelirken, tamponun da daha agresif ön apron ve yerleri değiştirilen sis lambalarıyla yeniden tasarlandığı görülüyor. Yeni X desenli arka lambalar ise arka kısımda ilk dikkati çekenlerden. Limited ve Trailhawk versiyonlarında LED arka lambalar bulunuyor. Boyutları 16 – 19 inç arasında değişen toplamda yedi farklı tekerlek seçeneği sunuluyor.

 

Dış cephedeki ufak yenilikler fark edilirken, iç kabinde değişiklikleri anlamak için daha dikkatli bakmak gerekiyor. Buradaki tek tasarım değişikliği yeni bir orta konsol. Konsolda akıllı telefon tutucu, yeni depolama bölmeleri ve yeni bardak tutucular bulunuyor. Renegade’in geniş sayılabilecek iç kabini değişmemiş ancak müşterilere farklı kişiselleştirme seçenekleri sunuluyor.

 

Multimedya sistemi de 5 inç ve 8.4 inç dokunmatik ekranlarla büyük ölçüde aynı kalıyor. 8.4 inç ekranlı seçenekte Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu da var.

 

En önemli haber ise üç yeni motor seçeneğinin gelmesi. 1.0 litre üç silindirli turbo motor 120 hp güç çıkışı ve 190 Nm torka sahip, önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel şanzımanla çalışıyor. Bunun üzerinde yeni 1.3 litre dört silindirli 150 hp ve 180 hp güç çıkışı seçenekleri ve 270 Nm torka sahip diğer iki motor bulunuyor. Dört silindirli motorların her ikisi de otomatik şanzımanla çalışıyor (150 hp için DCT şanzıman, 180 hp için dokuz vitesli şşanzıman ve tork konvertörlü dört çekiş).

Renegade’in 1.6 litre ve 2.0 litre dört çekişli dizel motor seçenekleri de sunulmaya devam edecek. Bu motorlar SCR sistemiyle donatılarak Euro 6/D standartlarına uygun hale getirildi.

 

Her zamanki gibi, dört çekişli Renegade otomobiller off-road için farklı sürüş modlarıyla geliyor. Sistem olduğu gibi bırakılırsa sadece önden çekişli olarak çalışabiliyor. Kar, Kum ve Çamur modlarına geçildiğinde ise arka aks da devreye giriyor. Bunun yanı sıra yokuş iniş kontrolü ve Trailhawk versiyonunda kayalık zemin için ilave bir mod bulunuyor.

 

Tüm Renegade modelleri artık şerit koruma uyarısı ve asistanı, ayrıca trafik işaretleri tanıma sistemiyle geliyor. Park asistanı güncellenmiş ve dar park yerlerine giriş çıkışı kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil fren, adaptif seyir kontrolü, kör nokta izleme ve arkadan geçen trafik uyarısı da sunuluyor.

 

Yeni modelin Avrupa satışları Eylül’de başlayacak. Model Sport, Longitude, Limited ve Trailhawk versiyonlarıyla gelecek.

 

Son Güncelleme : 16 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo