2019 Audi A1 Sportback yeni stil ve kabin teknolojileriyle geliyor

Ototeknikveri     19 Haziran 2018 04:28

Audi 2019 A1 Sportback fotoğraflarının internete sızdırılmasından hemen sonra resmi olarak tanıtıldı.

2019 Audi A1 Sportback yeni stil ve kabin teknolojileriyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Selefinden daha agresif görünen yeni model Sport Quattro’ya saygı duruşu olarak geniş, üç çıtalı ve tek çerçeveli ön panjurla geliyor. Arkaya doğru ilerlediğimizde yukarıya doğru çekilen bir bel çzigisi, vurgulu karakter çizgileri ve boyutları 15 – 18 inç arasında değişen tekerlekleri görüyoruz.

 

Müşteriler LED farlar ve S Line dış cephe paketi gibi seçenekleri de sipariş edebiliyorlar. S Line daha büyük hava girişleri, daha geniş arka spoyler ve özel yan eteklerle geliyor. Yeni model on bir renk seçeneği, tavan, aynalar, yan etekler ve ön spoyler için kontrast renkler ile geliyor.

 

Otomobilin uzunluğu 4.03 metre, genişliği 1.74 metre ve yüksekliği 1.41 metre.

 

Yeni stil kabinde daha üst kalite materyaller ve modern tasarımla devam ediyor. Giriş seviyesinde bile A1 10.25 inç dijital kontrol paneli, çok fonksiyonlu direksiyon ve yolcu kısmında ayrı bir hava girişiyle geliyor. Modelde üç farklı iç kabin paketi sunuluyor ve her birisi farklı konsol stiliyle, ayrıca hava girişi çevreleri, orta konsol ve kapı tutacaklarında farklı renk şemasına sahip aksanlarla geliyor.

 

Yeni A1 daha geniş iç kabin ve 335 litre bagaj kapasitesine sahip. Arka koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 1090 litreye çıkıyor.

 

Ekstra seçenekler arasında spor koltuklar, ısıtmalı ön koltuklar ve 30 renkli aydınlatma paketi de yer alıyor. Müşteriler ayrıca MMI radio plus sistemini 8.8 inç dokunmatik ekran ya da MMI navigation plus sistmeini daha büyük 10.1 inç ekranla alabiliyorlar. Bir diğer ilginç seçenekse Android Auto ve Apple CarPlay desteğiyle iki USB portunu içeren bağlantı paketi.

 

Müşteriler ayrıca Audi’nin sekiz hoparlörlü ses sistemini ya da Bang & Olufsen 11 hoparlörlü ses sistemini tercih edebilecek.

 

Kaputun altında 1.0 litre üç silindirli, 1.5 ve 2.0 litre dört silindirli motorlar bulunacak. Audi ayrıntıları vermedi ancak motorların güç çıkışlarının 95 PS – 200 PS arasında değişeceğini onayladı.

 

Modellerin bir çoğu manuel şanzıman ya da yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla sunulacak. Öte yandan, 40 TFSI altı vitesli S tronic şanzımanla gelecek.

 

Modelle birlikte spor süspansiyon ve ayarlanabilir amortisörlü spor süspansiyon gelecek. Model ayrıca Performance paketiyle de donatılabilecek. Bu pakette önde 312 mm, arkada 272 mm’lik frenler bulunuyor.

 

Güvenlik cephesinde otomobil şeritten ayrılma uyarısı gibi bir dizi sürüş yardım sistemiyle geliyor. Şeritten ayrılma uyarı sistemi yol çizgilerini tanımak için bir kamera kullanıyor ve otomobil şeritten çıkarsa sürücüyü uyarıyor. Sistem otomobilin şeridine geri döndürülmesi için sürüşe de yardım ediyor.

 

Diğer güvenlik özellikleri arasında hız sınırlayıcı, adaptif hız asistanı, park asistanı ve pre sense front bulunuyor. Pre sense front potansiyel tehlikeleri tespit etmek için bir radar sensörü kullanarak yaklaşmakta olan kazalara karşı sürücüyü uyarıyor. Eğer sürücü uyarıya cevap vermezse sistem tarafından otomobile otomatik fren uygulanıyor ve kazanın önlenmesi ya da şiddetinin hafifletilmesi sağlanıyor.

 

 

Son Güncelleme : 19 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo