Üçüncü nesil Nissan Qashqai 2020’de hibrit teknolojisiyle gelecek

Ototeknikveri     19 Haziran 2018 08:29

Nissan ilk nesil Qashqai modelini 2006 – 2013 yılları arasında üretti. Yerine gelen nesil de beşinci yılını doldururken firma artık yeni modeli hazırlıyor.

Üçüncü nesil Nissan Qashqai 2020’de hibrit teknolojisiyle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eğer her şey planlandığı gibi giderse, üçüncü nesil kompakt SUV 2020’de satışa çıkacak. Standart tasarım değişikliklerinin yanı sıra, otomobilde hibrit ve plug-in hibrit sistemler de sunulması bekleniyor.

 

Yeni modelde Renault Nissan İttifakı’nın CMF platformunun geliştirilmiş bir versiyonu kullanacak ve bu platform elektrikli sistemleri destekleyecek. Nissan’ın mevcut e-Power sistemi jeneratör olarak görev yapan yanmalı motora sahip, bu motor pili destekliyor, pil de gerekli enerjiyi tekerlekleri süren elektrikli motora gönderiyor.

 

Bu teknoloji zaten Japonya’da Nissan Note modeli içinde kullanılıyor. Şimdi sistem daha yüksek hızlarda sürüşün yaygın olduğu Avrupa için uyarlanacak.

 

Plug-in hibrit model Mitsubishi’nin bu alandaki deneyiminden fayalanacak. Şimdi Nissan’ın sahip olduğu Japon marka Outlander PHEV modelini sunuyor. Bu model sadece 50 g/km CO2 emisyonuna sahip. Dolayısıyla Qashqai PHEV modelinin de benzer değerlere sahip olması bekleniyor.

 

Satır araları okunduğunda Nissan’ın elektriki bir SUV çıkartmak istediğini anlaşılıyor. Öte yandan, pahalı Ar-Ge maliyetleri nedeniyle bu yeni nesil Qashqai olmayabilir. Bunun yerine firmanın bağımsız bir pilli kompakt SUV model çıkartması bekleniyor.

 

Bu sıfır emisyonlu C segmenti crossover modelin yanı sıra, Nissan’ın en az iki model daha planladığı düşünülüyor. Bunların birisi yarı kompakt, diğeri aile boyu olacak. Yani Juke ve X-Trail boyutlarında otomobiller gelecek. Bunlarda Renault ve Mitsubishi modelleri tarafından paylaşılacak tamamen yeni bir platform kullanılabilir.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo