Güncellenen Mazda MX-5: Daha fazla güç çıkışı ve yeni teknolojiler

Ototeknikveri     22 Haziran 2018 02:35

Mazda Avrupa MX-5 roadster için motor gücü ve tork artışını doğruladı. Güncellenen modelde bunun yanı sıra yeni teknoloji ve opsiyonel kit sunulacak.

Güncellenen Mazda MX-5: Daha fazla güç çıkışı ve yeni teknolojiler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda MX-5 önemli bir güç artışıyla güncellendi. Mazda hem 1.5 litre hem de 2.0 litre motorların yükseltildiğini açıkladı ancak sadece 2.0 litre motorun detayları verildi. Otomobil Ağustos ayında satışa çıkacak.

 

Geçen yıl yeni direksiyon ve süspansiyon ayarlarıyla güncellenen model Tokyo Motor Show’da tanıtılmıştı. Yeni güncellemede ise özellikle 2.0 litre motora odaklanıldı. Güç çıkışı 160 hp’den 183 hp’ye yükseltilirken, tork da 205 Nm oldu. Mazda değişikliklerin daha iyi hızlanma kontrolü getirdiğini, gaz komutu ile otomobilin yanıtı arasındaki gecikmeyi asgariye indirdiğini belirtiyor.

 

Motorun kırmızı çizgisi de 6800 devir/dakika’dan 7500 devir/dakika’ya yükselmiş. 2.0 litre Skyactiv-G motordaki değişiklikler yeniden tasarlanan bir egzoz manifoldu, yeni silindir başları, daha hafif pistonlar ve piston kollarını da kapsayacak.

 

Mazda Avrupa 1.5 litre MX-5 için henüz rakamları onaylamadı ancak Japonya’dan kaynaklar güç çıkışı ve torkun artacağını belirtiyor (mevcut otomobilde 130 hp ve 150 Nm).

 

Motor değişikliklerinin yanı sıra güncellenen MX-5 yeni kişiselleştirme seçenekleriyle gelecek. Bunlar arasında yeni kahverengi kumaş tavan ve 16 ve 17 inç tekerlek tasarımları için koyu renk finişler bulunuyor. Direksiyon içinse ilk kez kolay erişim ayarı getirilmiş.

 

Mazda modelde ayrıca bir dizi yeni i-ACTIVESENSE güvenlik özellikleri eklemiş. MX-5 artık Şehir İçi Akıllı Fren Desteği, Sürücü Dikkat Ayarı, Trafik İşaretleri Tanıma ve geri sürüş kamerasıyla geliyor.

 

Fiyat listesi ve özellikler önümüzdeki haftalarda açıklanacak. Otomobille Ağustos ayında bayilere ulaşacak.

 

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo