Toyota Camry hibrit sistemle Avrupa’ya geri dönüyor

Ototeknikveri     24 Haziran 2018 11:59

14 yıllık yokluğunun ardından Toyota Camry’yi Avrupa’ya yeniden getiriyor. Model burada gelecek yıl satışa çıkacak. Toyota modelin Batı Avrupa’da piyasaya sunulacağını söylüyor.

Toyota Camry hibrit sistemle Avrupa’ya geri dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lansmanı geçen yıl Detroit Auto Show’da yapılan sekizinci nesil model Toyota’ya göre yeni 2.5 litre hibrit elektrikli sisteme sahip, kendinden şarjlı hibrit bir otomobil olacak. Firma otomobilin Avrupa versiyonuyla ilgili başka bilgi vermedi.

 

Avrupa versiyonunun Amerikan kardeşiyle aynı mekanik parçaları paylaşması bekleniyor. Bu da 206 PS güç çıkışı ve 250 Nm torka sahip 2.5 litre I-4 yanmalı motor ve 120 PS gücünde, 202 Nm torka sahip elektrikli motorun birarada bulunacağı bir sistem anlamına geliyor.

 

Kuzey Amerika versiyonu Toyota Camry Hybrid iki voltajlı pil kullanıyor: 259V ve 245V. Otomobil sekiz vitesli otomatik şanzıman ya da eCVT şanzımanla alınabiliyor.

 

Toyota’dan yapılan açıklamada “Camry yeni sekizinci nesilde TNGA mimarisinin tüm mühendislik ve tasarım avantajlarını yansıtacak. TNGA platformu otomobilin sürüş keyfi, çekici stili, kalitesi, verimliliği ve inovatif, kullanıcı dostu teknolojileri üzerinde kilit rol oynuyor.” denildi.

 

2018 Toyota Camry Hybrid ABD’de üç donanım seviyesiyle geliyor. İlk donanım seviyesi LE’nin fiyatı 27.950 dolar, bunu 29.650 dolara satılan SE ve 32.400 dolara satılan XLE takip ediyor.

 

Otomobil Batı Avrupa’ya geldiğinde iki Auris Hybrid modelinden (hatchback ve station), C-HR Hybrid modelinden ve giriş seviyesi RAV4 Hybrid’den biraz daha pahalı olabilir.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo