Skoda elektrikli eRS modelleri planlıyor

Ototeknikveri     10 Temmuz 2018 06:43

Yeni 2020 Skoda Vision E temelli SUV yüksek performanslı eRS logosu taşıyacak.

Skoda elektrikli eRS modelleri planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda’nın popüler modellerinin yüksek performanslı RS versiyonlarını yapması yeni bir şey değil, marka bu alışkanlığını elektrikli otomobillerle geleceğe de taşıyacak.

 

Çek firmanın ilk tam elektrikli otomobili 2017 Frankfurt Motor Show’da tanıtılan Vision E konseptinin üretim versiyonu olacak ve 2020’nin sonuna doğru satışa çıkacak. Model Volkswagen Grubu’nun MEB elektrikli otomobil platformunu I.D. modelleriyle paylaşacak.

 

Skoda’nın satış ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Alain Favey vRS – eRS elektrikli versiyonlarının hazırlanacağını doğruladı. Favey “En güçlü motorumuz 250 bg, dolayısıula Ferrari’den bahsetmiyoruz. Odak noktamız olağanüstü performanstan daha çok otomobilin yaşattığı deneyim olacak ve gelecekteki elektrikli otomobillerimizle bu kolayca başarabileceğimiz bir şey. Bu deneyim otomobilin görünümü, sürüşte verdiği sportif his, koltuklar ve diğer her şeyi kapsayacak. Müşterilerimizin seveceği bir şey olacak.” dedi.

 

Favey ayrıca Skoda’nın elektrikli otomobili tek pil kapasitesi seçeneğiyle sunacağını da doğruladı ve eRS versiyonunun yüksek performanstan daha çok sürüş keyfi ve kozmetik geliştirmelere odaklanacağını belirtti. İsmi henüz konulmayan elektrikli modelin Vision E konseptiyle çok benzer görünmesi bekleniyor. Favey otomobilin elektrikli sürüş mesafesinin en az 480 km olacağını ve üst seviye Kodiaq versiyonlarına benzer yüksek bir fiyatı olacağını açıkladı. Bu da fiyatın 35.000 euro civarından başlayacağı anlamına geliyor.

 

Skoda bayileri yeni elektrikli otomobilin lansmanına Citigo’nun gelecek yıl çıkacak tam elektrikli bir versiyonuyla hazırlanacak. Favey bunu “Bayi ağımıza elektrikli otomobiller konusunda deneyim kazandırmak için iki yılımız var.” sözleriyle ifade etti ve bayilerin müşterilere yüksek hızlı şarj gibi hizmetler de sunacağını ekledi.

 

Favey ayrıca Fabia’nın vRS versiyonunun 2021 yılı için hazırlandığı haberini verdi.

 

 

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo