Segment bazında 2018’de Avrupa’nın en popüler otomobilleri

Ototeknikveri     11 Temmuz 2018 12:36

Avrupa’nın en çok satan SUV’sini ya da spor otomobilini bilmek istiyor musunuz? Hepsinin cevabı burada.

Segment bazında 2018’de Avrupa’nın en popüler otomobilleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil sektöründe hızla yeni segmentler ortaya çıkıyor ya da var olan segmentlerinden bazıları bir dönem çok popüler oluyor ve yollarda birbirine benzer otomobiller görüyoruz. Piyasa analisti JATO Dynamics’ten gelen verilerle sizin için Avrupa’nın segment bazında en çok satın alınan otomobillerini derledik.

 

Şehir otomobili: Fiat 500 – 90.809 adet satış

Kıtada en çok tutulan şehir otomobili olan Fiat 500’ü Fiat Panda ve Volkswagen Up takip ediyor.

 

Süpermini: Renault Clio – 145.963 adet satış

Renault Clio Avrupa’da en çok satan otomobillerden birisi, ayrıca Fransa, Portekiz ve Slovenya’da lider konumunda. Model bunların yanı sıra süpermini segmentinin de lideri. Clio’nun ardından Ford Fiesta ve Volkswagen Polo geliyor.

 

Aile tipi hatchback: Volkswagen Golf – 213.610 adet satış

Avusturya, Belçika, Letonya ve Lüksemburg’da en çok satan, Norveç, Slovenya, İsviçre ve İngiltere’de ikinci en çok satan, Danimarka, İrlanda ve İsveç’te ise üçüncü en çok satan otomobil olan Volkswagen Golf, Avrupa’da aile tipi hatchback segmentinin lideri. Golf’ü bu segmente Skoda Octavia ve Ford Focus takip ediyor.

 

Orta boy sedan/station: Volkswagen Passat – 74.791 adet satış

Volskwagen’in Avrupa’daki hakimiyeti Passat’la devam ediyor. Otomobil Avrupa’da D segmentinin lideri. Audi A4 üçüncü sırada, Mercedes-Benz C-Serisi ise ikinci.

 

Executive: Mercedes-Benz E-Serisi – 54.897 adet satış

E-Serisi Mercedes’in dünyada en büyük lüks otomobil üreticisi olmasına ve BMW’yi geride bırakmasına yardım etti. BMW 5 Serisi segmentte ikinci sırada, üçte ise Audi A6 var.

 

Lüks: Mercedes-Benz S-Serisi – 6731 adet satış

S-Serisi Avrupa’da kendini çok rahat hissediyor ancak segmentte yeni bir rakip var; BMW 7 Serisi’ni aşarak ikinci sıraya yükselen Porsche Panamera. JATO Dynamics Panamera’ya gösterilen ilginin giderek artmakta olduğuna dikkat çekiyor.

 

Küçük SUV: Renault Captur – 94.598 adet satış

Küçük SUV segmenti piyasanın en hızlı büyüyen segmenti ve Renault Captur ile bu alanda hakimiyet kurmuş durumda. Piyasaya ilk çıkışından beş yıl sonra bugün bile Captur, Peugeot 2008 ve Dacia Duster’ı geride bırakıyor.

 

Orta boy SUV: Nissan Qashqai – 112.443 adet satış

Nissan Qashqai Avrupa’da C segmenti SUV’lerin lideri ve hemen ardından Volkswagen Tiguan ile Peugeot 3008 geliyor. Qashqai, firmanın İngiltere’deki Sunderland fabrikasında üretiliyor.

 

Büyük SUV: Peugeot 5008 – 35.998 adet satış

Peugeot’nun segment lideri 5008 modeli aslında piyasaya yeni girdi. Hemen ardından gelen Skoda Kodiaq da yeni oyunculardan birisi. Bu iki modeli üçüncü sırada Nissan X-Trail takip ediyor.

 

Küçük lüks SUV: BMW X1 – 49.994 adet satış

Bir diğer hızlı büyüyen segment de küçük lüks SUV’ler. Bu segmentte yeni çıkacak Lexus UX, Mercedes-Benz GLB, ikinci nesil Range Rover Evoque, yeni çıkan BMW X2, Jaguar E-Pace ve Volvo XC40 gibi modeller bulunuyor. Segmentin lideriyse iki yıldır piyasada olan BMW X1. Hemen ardından yakında yenilenecek Mercedes-Benz GLA ve Audi Q3 geliyor.

 

Orta boy lüks SUV: Mercedes-Benz GLC – 53.840 adet satış

Mercedes-Benz, GLC ve GLC Coupé ile orta boy lüks SUV segmentinde lider konumunda. Hemen ardından ise Volvo XC60 ve Audi Q5 geliyor. Segmente lüks markalardan pek çok yeni model girmek üzere.

 

Büyük lüks SUV: BMW X5 – 14.235 adet satış

BMW X5 bu segmentte Volvo XC90 ve Range Rover Sport modellerinin önüne geçerek lider koltuğuna yerleşti. Diğer SUV segmentleriyle karşılaştırıldığında büyük SUV piyasasının daha sessiz olduğu söylenebilir.

 

Küçük MPV: Fiat 500L – 28.572 adet satış

Fiat 500L, Honda Jazz ve Dacia Lodgy’nin önünde segmente liderlik ediyor. MPV modellerinin çoğunun satışları SUV’lere olan yönelim nedeniyle düşüyor.

 

Orta boy MPV: Volkswagen Touran – 45.701 adet satış

Volkswagen Touran bu yıl segmentin lideri oldu. Renault Scénic ve Citroen C4 Spacetourer ise onun hemen ardından geliyor.

 

Büyük MPV: Mercedes-Benz V-Serisi: 12.356 adet satış

V-Serisi segment lideri olsa da satışlarında %5 düşüş yaşanırken Seat Alhambra ikinci sırada onu takip ediyor. Ford S-Max ise üçüncü sırada.

 

JATO Dynamics Scénic’in satışlarında pozitif gelişme görülen çok az MPV model arasında olduğunu belirtiyor. Bu da modelin bazı SUV stil özellikleri göstermesine bağlanıyor.

 

Küçük spor otomobil: Mazda MX-5 – 6914 adet satış

Mazda MX-5 segment lideri olsa da geçen yıla kıyasla satışlarında %10 düşüş var. MX-5’i Fiat 124 Spider ve Lotus Elise takip ediyor.

 

Orta boy spor otomobil: Audi TT – 6745 adet satış

Audi TT’yi bu segmentte Porsche 718 ve Ford Mustang takip ediyor.

 

Büyük spor otomobil: Porsche 911 – 10.223 adet satış

Porsche 911 tüm boyutlarda Avrupa’nın en çok satan spor otomobili. Büyük spor otomobiller arasında ise onu Mercedes-AMG GT ve Ferrari 488 takip ediyor.

 

 

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo