YENİ 2014 RENAULT TWINGO ORTAYA ÇIKTI

Ototeknikveri     15 Şubat 2014 09:02

Renault A segmentinde yer alan Twingo modelinin yeni neslini hazırladı.

YENİ 2014 RENAULT TWINGO ORTAYA ÇIKTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız otomobil üreticisi Renault, 4 Mart tarihinde Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtacağı yeni nesil Twingo modelinin ilk resimlerini yayınladı. A segmentinin öncüsü olan ilk nesilden 20 yıl sonra ortaya çıkan yeni nesil Twingo, Renault 5 ve ilk nesil Twingo'nun bıraktığı mirastan ilham alarak, yenilikçi, çevik ve sürücü için çok eğlenceli bir otomobil haline gelmiş. 

2008 yılında, Renault mühendisleri ve tasarımcıları, 1992 yılında yollara çıkan orijinal Twingo'nun yenilikçi ruhunu yeniden diriltmek amacıyla amcıyla yeni nesil Twingo'yu oluşturmak için yola çıktı. Daha küçük iz mesafelerine rağmen, daha geniş, daha ferah ve daha çevik bir şehir otomobili yaratmak amacında olan Renault ekibi, yüksek geliştirme maliyetlerine rağmen aracın motorunun arkada konumlandırılmasına karar verdiler. Bu düşüncelerini Daimler ile paylaşan Fransız'lar işbirliği için çalışma başlattılar. 2010 yılına gelindiğinde ise yeni nesil Smart'ın iki ve dört koltuklu versiyonları ile yeni Twingo'nun birlikte geliştirilmesi amacıyla iki büyük üretici ortak hareket etme kararı aldılar.
 
 
Arkadan motorlu olmasınıın avantajıyla, ön tampon mesafesi kısa tutulabilen yeni Twingo, iki duvar arası dönüşlerde rahatlık sağlıyor. Manevra kabiliyeti oldukça yüksek olan araç, şehir içinde park işleminin kolaylıkla yapılabilmesine imkan veriyor. Aracın dışına alınan tekerlek yuvaları ve arkaya monte edilen motor sayesinde boyutlarına göre oldukça geniş bir iç hacim sunabilen yeni Twingo, mavi, beyaz, sarı ve kırmızı'dan oluşan dört canlı 'pop ' renk seçeneğiyle sunulacak. 
 
 
Fransız markanın 2013 yılında sergilediği, Twin'Z ve Twin'Run konseptlerine benzer tasaım anlayışıyla şekillenen yeni Twingo'nun, ön ve arka tamponlarındaki siyah bölümler, gündüz ledlerine sahip ön farlar, Renault 5 modelini andıran arka far tasarımı, gizlenen arka kapı kolları ve büyük bir cama sahip arka bagaj kapağı dikkat çekiyor. Yeni Twingo'nun şirin tasarımı ve 5 kapılı karoseriyle, küçük segmentte, eğlenceli, neşeli ve canlı bir şehir otomobili alternatifi sunmayı amaçlayan Renault, araçta bir çok kişiselleştirebilme seçeneğine de yer verecek. Tercih edilebilecek farklı dış trimler, ayna kaplamaları, etiketler ve iç döşemeler ile Twingo daha özgün hale getirilebilecek. 
 

Son Güncelleme : 15 Şubat 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo