YENİ BMW 2 ACTİVE TOURER TEKNİK ÖZELLİKLER VE DETAYLAR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:05

Premium kompakt MPV segmentinin yeni üyesi BMW 2 serisi Active Tourer, Alman markanın bir çok ilke imza atmasını sağlıyor.

 YENİ BMW 2 ACTİVE TOURER TEKNİK ÖZELLİKLER VE DETAYLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, yeni 2 Serisi Active Tourer modeli ile model portföyünü genişletiyor. Premium kompakt MPV segmentinde tek başaına yer aam Mercedes B serisine rakip olacak yeni 2 Serisi Active Tourer, dinamizmi, stili ve zarafetinin yanında konfor, geniş iç hacmi ve işlevselliği ile öne çıkıyor. Yeni BMW 2 Serisi Coupe'den sonra, bu serinin ikinci modeli olan Active Tourer, tasarımındaki uyumlu oranları ile sportif bir görünme sahip. 4.342 mm uzunluğu, 1.800 mm genişliği ve 1.555 mm yükseliği ile kompakt boyutlara sahip olan Active Tourer, kompakt boyutları ile kentsel hareketliliğin artan zorlukları ile başa çıkmaya yardımcı olurken, ferahlık hissi ile de öne çıkmayı başarıyor. 

Alman markanın gncel modellerinde yer verdiği dört silindirli motorların yanında, yeni Mini'de kullanılmaya başlanan yeni 3 silindirli motorun ilk kullanıldığı BMW modeli olan Actvie Tourer'da görev yapacak yeni turbo motorlar BMW EfficientDynamics teknolojisinin yanında BMW ConnectedDrive ile bağlantı kurarak, daha verimli sürüşler için kullanıcıyı yönlendirebilecek. 

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer dış tasarım resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Dinamizmi, işlevsellik ve çok yönlülük ile birleştiren premium kompakt sınıftın yeni üyesi olan 2 Serisi geniş iç mekan yaratılabilmesi amacıyla markanın iğer modelelrinde farklı olarak önden çekişli bir platforma yer verilmiş. 2.670 mm aks mesafesine sahip platformun yanında yükseltilmiş tavan çizgisi ile geniş ve ferah bir iç mekan sunan 2 Serisi Active Tourer, sürücü ve ön yolcu koltuğunun sedanlara göre yüksek olan sürüş pozisyonu ile daha geniş görüş açılarına sahip olmasının yanında, iniş ve binişlerin daha kolay olmasını sağlıyor. Panaromik cm tavanıyla ferah bir iç mekana kavuşan araçta, bolca kullanılan depolama alanları ve katlanarak düz bir zemin haline getirlebilen yolcu koltuğu, işlevselliğe olumlu katkı yapıyor.

   

BMW'nin geleneksel çift böbrekli ızgarasına ve çift yuvarlak farlara sahip olan Active Tourer'ın L formlu arka stopları dikkat çekiyor. Kısa ön ve arka tampon çıkıntıları ile uzun aks mesafesine sahip olan aracın 468 litrelik bagaj hacmi, 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltukları ile kademeli olarak, 1.510 litreye kadar yükseltilebiliyor. Active Tourer'ın ileri geri hareket edebilen aka koltuk sırası, diz mesafesinin veya bagaj hacminin arttırılabilmesine imkan tanıyor. Geniş açılan bagaj kaağı ile yüklemelerde kolaylık sağlayan yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, ilk olarak üç farklı motor seçeneğiyle sunulacak.

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer iç mekan resim galerisi için lütfen tıklayınız.

İki benzinli ve bir dizel motora sahip olacak yeni Active Tourer'ın baz seçeneği olacak 218i, yeni 1.5 litre hacimli üç silinidirli motoru ile dikkat çekiyor. Ülkemizde de en çok ilgi görmesi muhtemel seçenek olan 218i'nin kalbindeki yeni 1.5 litrelik motor, 136 hp güç ve 220 Nm tork üretirken overboost fonksiyonuyla maksimum tork değeri 230 Nm'ye kadar yükselebiliyor. Sadece 6 ileri oranlı manuel şanzıman ile sunulan yeni Active Tourer 218i, 0'dan 100 km/s hıza 9.3 saniyede ulaşırken maksimum olarak 200 km/s hıza erişebiliyor. Ortalama 115 gr/km'lik emisyon değeri ile çevreci bir görüntü çizen yeni Active Tourer 218i, şehir içinde 6.1 litre, şehir dışında 4.2 litre ve ortalama da 4.9 litre yakıt tüketerek dikkat çekiyor. Üç silindirli motorların tasarımındaki zorluğu dengeleme mili ile çözen BMW, yeni 1.5 litrelik motorun her devir aralığında daha sorunsuz çalışmasını sağlamış.

Benzinli motor gamının en üstünde konumlandırılacak 225i'de ise 231 hp güç ve 350 Nm tork üreten dört silindirli 2.0 litrelik turbo benzinli motor görev yapıyor. Aracın 0'dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede ulaşmasını ve maksimum olarak 235 km/s hıza erişmesini sağlayan 2.0 litrelik ünite, yeni Active Tourer 225i'nin şehir içinde, 7.6 litre, şehir dışında 5.0 litre ve ortalamada 6.0 litre yakıt tüketmesine imkan veriyor. Aracın ortalama karbondioksit emisyon değeri ise 139 gr/km olarak veriliyor.

İlk etapta dizel cephesindeki tek seçenek ise 2.0 litrelik turbo dizel üniteye sahip 218d olacak. 150 hp güç ve 330 Nm tork üreten 2.0 litrelik dizel motor, yeni Active Tourer 218d'nin, 0'dan 100 km/s hıza 8.9 saniyede erişmesini ve 205 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Active Tourer'ın en ekonomik seçeneği olan 218d, şehir içinde 5.0 litre, şehir dışında 3.6 litre ve ortalamada 4.1 litre yakıt tüketirken, km'de ortalama 109 gr karbondioksit emisyonu yayıyor.

Önümüzdeki dönemde ise önden çekiş sistemine sahip 216d, 220d ve 220i versiyonlarının yanında dört tekerlekten çekiş sistemi xDrive'a sahip 220d ve 225i'nin model gamına eklenmesi bekleniyor. Bu seçenekler arasındaki 216d'nin ise yeni geliştirilen 1.5 litreli dizel motora sahip olması bekleniyor.

Yeni Active Tourer'da, sunulacak Sport Line paketi, dış mekanında, parlak siyah detayları, özel hava girişleri ve özel 16 ile 17 inç arasında değişen jantlarıyla dikkat çekerken, iç mekanında, deri kaplı spor direksiyon, özel koltuk döşemeleri ve krom detaylar ile birlikte sunuluyor. Diğer bir alternati olan M Sport paketi ise, aerodinamik gövde kiti, parlak siyah ızgara, yüksekliği 10 mm azaltılan spor süspansiyon ve 17 veya 18 inçlik hafif alaşım jantları ile spor bir görünüm kazandırırken, iç mekanında sunduğu M logolu deri direksiyon, spor koltuklar ve antrasit tavan kaplaması ile farklılaşıyor.

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer detay resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo