Almanya Ulaştırma Bakanlığı Opel’de emisyon soruşturmasını doğruladı

Ototeknikveri     16 Temmuz 2018 02:37

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Federal Motorlu Araçlar Kurumu KBA’nın Opel’in üç modelinde kullanılan emisyon teknolojisi hakkında soruşturma yürütüldüğünü doğruladı.

Almanya Ulaştırma Bakanlığı Opel’de emisyon soruşturmasını doğruladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman basını KBA’nın PSA Grubu’na ait Opel’in bazı dizel modellerindeki egzoz gazı arıtmasının sürüş esnasında kapandığını tespit ettiğini yazdı. Bir Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü konuyla ilgili “Soruşturma nihayete erene kadar, Opel’in bir hile yazılımı kullanıp kullanmadığına dair kesin bir şey söyleyemeyiz.” dedi.

 

Söz konusu durumdan dünya çapında Cascada, Insignia ve Zafira model serilerinden Euro 6 emisyon standartlarına uyumlu 60.000 Opel otomobilin etkilendiği, bunların 10.000 kadarının Almanya’da bulunduğu tahmin ediliyor. Bu otomobillerin Nox (nitrojen oksit) emisyonlarının standartların on kat üzerinde olduğu saptandı.

 

Konuyla ilgili çıkan haberleri yanıtlayan bir Opel sözcüsü, firmanın sorunun çözümü için çalıştığını ve 2015 yılında şeffaflık, güvenilirlik ve verimliliği müşterilerin lehine artırmak için bir teknoloji inisiyatifi başlattığını belirtti.

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo