2019 Mercedes A-Serisi Sedan hava sürtünme katsayısı en düşük otomobil

Ototeknikveri     25 Temmuz 2018 12:50

Mercedes en düşük hava sürtünme katsayısına sahip otomobil rekorunu elinde tutuyor. Yeni A-Serisi Sedan bu alanda bayrağı CLA’dan devraldı.

2019 Mercedes A-Serisi Sedan hava sürtünme katsayısı en düşük otomobil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

0.22 cd değeri ve 0.49 metrekareden düşük hava direnciyle yeni A-Serisi Sedan satın alabileceğiniz en iyi aerodinamiğe sahip otomobil. “Yağ gibi kayan” otomobil 2018’in sonunda piyasaya çıkacak.

 

Mercedes A-Serisi Sedan’ın L versiyonunu şimdiden tanıttı. Bu Çin’e özel model 60 mm daha geniş aks aralığına sahip. Avrupa ve Kuzey Amerika’daki modeller hatchback versiyonla aynı aks mesafesini paylaşacak (2729 mm).

 

Mercedes eski rekorunu yeni A-Serisi Sedan’ı en ince detayına kadar optimize ederek elde etti. Bunun için bilgisayar destekli mühendislik ve rüzgar tüneli ölçümleri yapıldı.

Yeni A-Serisi Sedan’ın burun kısmı küçültülmüş (2.19 metrekare), ayrıca iç kabin boyutları iyileştirilmiş, motor bölümü, ana taban sacı, arka aksın bir kısmı ve difüzör de dahil tüm gövde altına koruyucu kaplama yapılmış.

 

Yeni Mercedes A-Serisi Sedan firmanın Meksika’daki Aguascalientes fabrikasında ve Almanya’nın Rastatt kentindeki fabrikasında üretilecek. Mercedes otomobilin baş mesafesinin de sınıf lideri olacağını söylüyor. Otomobilin iç kabini MBUX multimedya sisteminin de sayesinde etkileyici bir atmosfere sahip olacak.

 

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo