Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne hayatını kaybetti

Ototeknikveri     25 Temmuz 2018 07:37

2009 yılında Chrysler’i iflasın eşiğinden döndüren ve Fiat bünyesine katan efsanevi CEO Sergio Marchionne, bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarına yenik düşerek 66 yaşında hayatını kaybetti.

Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne hayatını kaybetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kansere yakalanan Marchionne’nin son geçirdiği ameliyatın ardından komplikasyonlar nedeniyle sağlık durumu daha da kötüye gitmeye başladı. Bu gelişmenin ardından 21 Temmuz günü Fiat Chrysler’de CEO görevine daha önce Jeep ve Ram markalarının başında olan Mike Manley getirildi. Marchionne’nin ölüm haberinin ardından açıklama yapan Manley, “Çok özel, benzersiz bir insanı kaybettik. Kendisini çok özleyeceğiz.” dedi.

 

Marchionne görkemli kariyerini sona erdirip emekli olmaya hazırlanıyordu. Ünlü yönetici ölümünden önce 2019 yılının Nisan ayında FCA Grubu’ndaki CEO görevini bırakarak emekliye ayrılacağını açıklamıştı.

 

Kanada’ya yerleşmiş İtalyan kökenli bir göçmen aileden gelen Marchionne, üniversite eğitimini Kanada’da aldıktan sonra muhasebeci olarak çalışmaya başladı ve iş dünyasında yükseldi. Yıllar sonra Avrupa’ya geri dönen Marchionne otomotiv sektörüne girdi, Fiat Grubu’nda başarılı olduktan sonra Chrysler’i de grup bünyesine katarak firmasını global çapta çok büyük bir otomobil üreticisi haline getirdi.

 

Marchionne işkolik bir yönetici olmasıyla ve daima siyah giyinmesiyle ünlüydü. Yoğun iş programını yürütürken iş yolculuklarında uçaklarda uyuyan yönetici, bir sigara ve espresso tiryakisiydi. Yaklaşık bir yıl önce bu iki alışkanlığını da bırakan Marchionne en son 26 Haziran’da Roma’da bir törende görüntülenmişti. Marchionne’nin burada zorlukla nefes aldığı ve yorgun göründüğü dikkatlerden kaçmamıştı.

 

Marchionne geçtiğimiz on yıllık sürede özellikle açık sözlü değerlendirmeleri, rekabet hırsı, şeffaflığı, aldığı cesur kararları ve Fiat Chrysler, Ferrari, Maserati, CNH Industrial firmalarının yöneticiliğini yaptığı yoğun çalışma hayatıyla sektörde çok saygın bir isim olarak anılıyordu.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo