VOLVO V40 VE V40 CROSS COUNTRY'DE YENİ DRİVE-E MOTORLAR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:08

Volvo, 245 hp güç üreten T5 benzinli ve 190 hp güç üreten D4 dizel motor alternatiflerini, V40 ve V40 Cross Country modellerinde sunacak.

VOLVO V40 VE V40 CROSS COUNTRY'DE YENİ DRİVE-E MOTORLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, yeni geliştirdiği, çevreci, ekonomik ve aynı zamanda performanslı olmayı başarabilen Drive-E motor serisini, V40 ve V40 Cross Country modellerinde sunmaya hazırlanıyor. Her ikisi de 2.0 litre hacimli olacak seçeneklerden benzinli olanı, T5, 245 hp güç ile 350 Nm tork üretirken, dizel olan D4 ise 190 hp güç ve 400 Nm tork üretiyor. Bu seçenekler arasında yer alan 190 hp güç üreten D4 motora sahip Volvo V40, 6 ileri oranlı manuel şanzımanlı versiyonuyla ortalama 85 gr/km'lik karbondioksit emisyon değeri ile oldukça çevreci bir görüntü çiziyor. Segmentinde yer alan diğer modellere göre yaklaşık 80 hp daha güçlü olmasına karşın bir çoğundan daha çevreci olan bu seçenek, Drive-E motor teknolojisinin başarısını ispatlıyor.

Volvo V40 Cross Country Drive-E resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Volvo'nun hem V40, hem de V40 Cross Country modellerinde sunulacak bu yeni Drive-E motorlar, İsveç'li markanın yeni geliştirdiği, pürüzsüz ve yakıt tasarruflu olmasının yanında sürüş kolaylığı da sağlayan, 8 ileri oranlı otomatik şanzıman ile birlikte de tercih edilebilecek. Direksiyon üzerindeki kulakçıklar ile manuel olarak vites değişimine de imkan veren bu otomatik şanzımanın haricinde, sunulan 6 ileri oranlı manuel şanzımanda yakıt tüketimini iyileştirmek amacıyla elden geçirilmiş. 2.500 barlık enjeksiyon basıncının haricinde, her enjektörde yer alarak, enjeksiyon basıncını izleyen ve ideal yanma için gerekli yakıtı, yanma döngüsü sırasında enjekte eden i-ART sistemi sayesinde düşük emisyon ve tüketim rakamlarına ulaşabilen Drive-E motor teknolojisi, dizel seçenekte çift turbo, düşük iç sürtünme ve soğuk çalıştırma sırasında, motorun daha hızlı ısınmasını sağlayan akıllı valf sistemi ile destekleniyor.

Tüm bu sistemler sayesinde T5 motorlu Volvo V40, sekiz ileri oranlı otomatik şanzıman ile birlikte ortalama 5.8 litre yakıt tüketirken, D4 motorlu V40, manuel şanzımanla ortalama 3.3 litre ve D4 motorlu V40 Cross Country, manuel şanzıman ile ortalama 4.0 litre yakıt tüketiyor.

Volvo V40 Drive-E resim galerisi için lütfen tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo