Avrupa versiyonu Honda Civic dizel için 9 vitesli otomatik şanzıman

Ototeknikveri     30 Temmuz 2018 01:27

Honda Avrupa versiyonu dizel motorlu Civic modelini 9 vitesli otomatik şanzımanla sunacak. Sektörün dizelden uzaklaştığı şu günlerde Honda’nın kararı ilgiyle karşılandı.

Avrupa versiyonu Honda Civic dizel için 9 vitesli otomatik şanzıman
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yakın zamana kadar, Avrupa’da Honda Civic gibi çok satan bir kompakt otomobili dizel motor ve otomatik şanzımanla sunmak haber değeri taşımazdı. Şimdiyse, daha sıkı WLTP emisyon testleri bu sonbahardan itibaren uygulamaya geçmek üzere ve bu sektörü değiştirmeye başladı. Sonuç olarak bazı otomobil üreticileri bazı dizel otomobillerinin gücünü düşürdü ya da tamamen piyasadan kaldırdı (giriş seviyesi VW Golf GTI gibi). Diğer firmalar da dizel motorları tamamen terk edeceklerini duyurdu.

 

Bu yeni gelişmeler Honda’yı etkilemedi. Firma Civic dizel için yeni bir seçenek duyurdu. Avrupa versiyonu Civic’te yer alan 1.6 litre i-DTEC motor, dokuz vitesli otomatik şanzımanla gelecek. Civic ilk kez böyle bir kombinasyonla piyasaya sürülüyor. Bu donanımla model 4.1 litre/100 km yakıt tüketiyor. CO2 emisyonu ise sedan için 108 g/km, hatchback için 109 g/km.

 

Honda, 120 PS (118 bg/88 kW) ve 300 Nm torka sahip dizel motorlu otomatik Honda Civic’in 11 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini, azami hızın ise 200 km/s olduğunu belirtiyor.

 

 

Son Güncelleme : 30 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo