Elektrikli bisikletler ve mikro taşıtlar minibüslerin yerini alabilir

Ototeknikveri     31 Temmuz 2018 02:12

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı elektrikli kargo bisikletleri ve mikro taşıtların ürün teslimatı yapan minibüslerin yerini alabileceğini açıkladı.

Elektrikli bisikletler ve mikro taşıtlar minibüslerin yerini alabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecekte internet siparişlerinizi kapınıza kadar getiren kargo minibüsleri çok başka şekillere bürünebilir. İngiltere hükümeti bu tip teslimatları dönüştürmek için plan hazırladı.

 

İnternetten alışveriş alışkanlığının yaygınlaşması ve yerleşmesiyle yollardaki teslimat yapan araç sayısı da arttı. İngiltere’de 2016 yılında teslimat minibüslerinin sayısı %4.7 arttı, şu an ise yollarda dört milyon minibüs var.

 

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı dizel kullanan bu minibüsler yerine şehirlerde elektrikli kargo bisikletleri, elektrikli minibüsler ve mikro taşıtların yaygınlaştırılmasını içeren bir plan hazırladı.

 

Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamasında, bu durumun teslimat şeklini de değiştireceğine değinildi. Şu anki teslimat modelinde ürünler şehir dışındaki büyük depolardan dağıtılıyor, bu da küçük elektrikli taşıtlar için uygun değil. Elektrikli kargo bisikletleri tek seferde 125 kg’dan daha ağır yükler taşıyamıyor. Bunun yanı sıra mikro taşıtlar ve elektrikli minibüsler için sigorta ve ruhsat konularında da bazı çözülmesi gereken sorunlar bulunuyor.

 

Sektörden destek isteyen bakanlık, elektrikli alternatiflerin hava kalitesi hedeflerine ulaşmakta yardımcı olacağını belirtti. Bakanlık, kişilerden ve kurumlardan teşvikler yoluyla firmaların nasıl geleneksel minibüslerden uzaklaştırılabileceği ve lojistik verimliliin nasıl artırılabileceği konusunda fikir istedi. Ayrıca bu süreçte oluşabilecek aksaklıklar ya da dezavantajlar da tartışılarak çözüm aranacak.

 

Ulaştırma Bakanı Jesse Norman “İnsanların, ürünlerin ve hizmetlerin ülke içindeki hareket şeklini kökten değiştirecek büyük bir yeniliğin eşiğindeyiz. Bizim bu konudaki çağrılarımız da süreçteki cazip fırsatlardan herkes için azami şekilde faydalanmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Son Güncelleme : 31 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo