Geely, Lotus’u yeniden canlandırmak için 2 milyar dolar harcayacak

Ototeknikveri     09 Ağustos 2018 11:45

Zhejiang Geely Holding Group, 2 milyar dolar yatırımla İngiliz markası Lotus’u yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.

Geely, Lotus’u yeniden canlandırmak için 2 milyar dolar harcayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo’yu da elinde bulunduran Çinli grup, İngiltere’de Lotus için üretim tesisleri ve araştırma merkezleri açmayı planlıyor. Geely, Lotus’taki hissesini %51’e çıkartmak için Malezyalı ortağı Etika Automotive ile görüşmelere devam ediyor. Geely bu gelişmelerle ilgili ayrıntılı yorum yapmadı ancak basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada “Geely, Lotus’u dünya çapında lider bir lüks marka haline getirmekte kararlıdır.” denildi. Etika Automotive yetkilileriyse henüz sorulara yanıt vermedi.

 

Yatırım planı Geely’nin sektördeki Toyota ve Volkswagen Grubu gibi devlerle aynı seviyeye ulaşma hedefinin önemli bir parçası. Grup, Volvo’yu 2010’da satın aldı, fabrikaların modernizasyonu ve markanın tekrar karlı hale getirilmesi için 11 milyar dolar harcadı.

 

Geely’nin shibi Çinli milyarder Li Shufu, Alman Daimler’de de %10 hisseyle en büyük hissedar konumunda.

 

İngiltere’de ikinci fabrika

Geely’nin Lotus’u canlandırma planının ilk aşaması İngiltere’deki Hethel fabrikasının büyütülmesini içeriyor. Fabrikada 200 yeni mühendis istihdam edilecek. Ardından ülkenin West Midlands bölgesinde ikinci fabrikanın açılması ve Coventry’de yeni bir tasarım ve inovasyon merkezinin kurulması planlanıyor.

 

Geely, Lotus’u Porsche ve Ferrari gibi lüks markalarla rekabet eder hale getimek istiyor. Lotus markası Geely tarafından geçen yıl Proton Holdings’ten alındı. Grup, Proton’un da %49.9 hissesine sahip oldu. Holdingin diğer hissedarıysa Malezyalı Etika Automotive.

 

İlerleyen zamanlarda Lotus spor otomobillerin Çin’de üretilmesi de planlar dahilinde yer alıyor.

 

 

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo