Çin otomobilleri Avrupa’ya gelebilir

Ototeknikveri     12 Ağustos 2018 05:00

Volkswagen ve JLR yöneticileri Çin piyasasına yönelik modellerin yakında Avrupa’ya da gelebileceğini söylüyor.

Çin otomobilleri Avrupa’ya gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin uzun yıllardır dünyanın en büyük yeni otomobil piyasası. 2017’de ülkede 28.8 milyon otomobil satıldı, yine 2017 yılında dünya çapında üretilen her dört yeni otomobilden birisi Çin fabrikalarından çıktı. Bu otomobillerin çoğu Çin’de tanıdık Avrupa markaları tarafından üretilen ancak ülkeye özel modellerdi. Yakında bu durum değişebilir.

 

Volkswagen’in satış ve pazarlama yöneticisi Jürgen Stackmann “Önümüzdeki iki yıl içinde bizden sadece Çin’de satılacak otomobiller göreceksiniz ancak diğer yerlerdeki insanlar da bu otomobilleri isteyecek. Çin piyasasının boyutu bize daha fazla çeşitlilik imkanı veriyor. Şimdi bu otomobilleri Avrupa’ya da getirmeye sıcak bakıyoruz.” diye konuştu.

 

Jaguar Land Rover teknik yöneticisi Dr. Wolfgang Zeibart ise konuyla ilgili yorumunda “Çin piyasası şu an dışarıya otomobil gönderemeyecek kadar çok hızlı büyüyor anacak yakın gelecekte bunun mümkün olacağına inanıyorum. Üretim maliyetleri ve parçalar Çin’de daha ucuz, üstelik kalite de çok iyi.” dedi.

 

Volvo ve Lotus ile birlikte Çinli Geely’nin sahibi olduğu Lynk & Co, Avrupa’ya gelen ilk Çin markalarından birisi olacak. Lynk & Co modellerinin 2020’den itibaren Avrupa’da boy göstermesi bekleniyor.

 

Geely, bu otomobilleri Çin’deki fabrikalarından Avrupa’ya göndermek yerine üretimi Volvo’nun Belçika’daki Ghent fabrikasında yapacak. Geely’den yapılan açıklamada tüm fabrikalarının dünya standartlarında üretim yapabilecek donanım ve kaliteye sahip olduğu ancak lojistik avantajı nedeniyle Belçika’nın tercih edildiği belirtildi.

 

 

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo