BMW elektrikli 3 Serisi’ni test ediyor

Ototeknikveri     18 Ağustos 2018 06:32

BMW’nin elektrikli 3 Serisi’nin Avrupa’da testler esnasında çekilmiş yeni görüntüleri ortaya çıktı. Elektrikli 3 Serisi, Tesla Model 3 ile rekabet edecek.

BMW elektrikli 3 Serisi’ni test ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk bakışta fotoğraflardaki otomobil yanmalı motorlu bir 3 Serisi gibi görünse de, yan kısmında “Elektrikli Test Otomobili” etiketi ve – elektrikli motor nedeniyle havalandırmaya ihtiyaç olmadığı için - kapatılmış bir ön panjur görülüyor.

 

Elektrikli modelin tam şarj ile 400 – 480 km sürüş mesafesi sunması bekleniyor.

 

JATO Dynamics verilerine göre, 3 Serisi’nin Avrupa satışları bu yılın ilk yedi ayında %20 düşerek 57.257 adet oldu.

 

G20 kod adıyla anılan yeni 3 Serisi, BMW’nin arkadan çekişli araçlar için hafif ve esnek CLAR mimarisini kullanacak. Otomobil daha alçak ağırlık merkezi ve daha hafif boş ağırlığa sahip olacak.

 

Yeniden tasarlanan 3 Serisi sedan modelin Ekim ayında Paris Auto Show’da tanıtılması bekleniyor. M performans versiyonu ise bir sonraki yıl çıkabilir.

 

BMW’nin tam elektrikli 3 Serisi versiyonunu ne zaman çıkartacağı şu an bilinmiyor ancak bu model firmanın iddialı elektrifikasyon planlarının bir parçası.

 

BMW 2020’lerin ortalarına kadar 12 tam elektrikli otomobil çıkartmayı hedefliyor. Firma 2021’de iNEXT pilli elektrikli crossover ve i4 dört kapılı elektrikli coupe modellerini sunacak. X3 crossover modelin pilli elektrikli versiyonu ise 2020’de üretime girecek.

Son Güncelleme : 18 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo