Yeni 2019 BMW 3 Serisi Paris’te tanıtılacak

Ototeknikveri     19 Ağustos 2018 07:10

BMW son yılların en önemli otomobilini çıkartmaya hazırlanıyor. Yedinci nesil BMW 3 Serisi, Eylül ayında Paris Motor Show’da markanın yıldızı olacak. Yeni bir platformla gelecek modelin elektrikli versiyonu da olacak. Otomobil gelecek yıl satışa çıkacak.

Yeni 2019 BMW 3 Serisi Paris’te tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Paris’teki tanıtımdan önce yeni sedan pek çok kez test esnasında görüntülendi. Mayıs ayı sonunda çekilen yeni fotoğraflarda otomobilin kamuflajının azaldığı görülüyordu.

 

Yeni 3 Serisi’nin temelinde BMW’nin yeni CLAR platformu bulunacak. Bu platform 5 Serisi ve X3 SUV’de de bulunuyor. Yeni platform sayesinde farklı güç aktarım mekanizmaları kullanılabilecek. Bunlardan öne çıkanıysa i4 adı verilecek tam elektrikli versiyon. 2017’de Frankfurt’ta tanıtılan Vision Dynamics konseptini temel alan bu versiyon 2020’de çıkacak ve 700 km gibi uzun bir menzile sahip olacak.

 

Bunun öncesinde iki plug-in hibrit versiyon çıkartılacak. Bunlardan ilki 325e adını alacak ve MINI Countryman PHEV ile aynı sisteme sahip olacak. Bu sistem 150 bg 1.5 litre üç silindirli benzinli motor ve 110 bg elektrikli motordan oluşuyor.

 

İkinci plug-in hibrit versiyon ise 330e adını alacak, 2.0 litre turbo benzinli motor ve elektrikli motorla toplam 280 bg güç çıkışı sunacak. Bu ikili BMW’nin endüktif şarj teknolojisine de sahip olacak. Bu teknoloji ilk olarak gelecek yıl 530e ile karşımıza çıkacak.

 

Hibrit ve elektrikli modellerin dışında, seride bir dizi benzinl ve dizel motor seçeneği yer alacak. Benzinli motor seçenekleri 1.5 litre üç silindirli 318i modeliyle başlayacak, 2.0 litre dört silindirli turbo motor 320i ve 330i modellerinde yer alacak. Bunların güç çıkışlarının 190 bg – 260 bg arasında olması bekleniyor.

 

Dizel motorların tümü 2.0 litre dört silindirli olacak, güç çıkışlarıysa 150 bg – 230 bg arasında değişecek. Düşük güçlü modeller altı vitesli manuel şanzımanla gelecek. Sekiz vitesli otomatik şanzıman ise daha güçlü versiyonlarda standart olacak. BMW’nin xDrive dört çekişli sürüş sistemi bazı versiyonlarda sunulacak.

 

Fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla, yeni 3 Serisi’nin tasarımında dramatik değişiklikler olmayacak. Daha keskin çizgiler, yeni farlar ve ön panjurda bazı değişiklikler bekleniyor. Yeni platform sayesinde bagaj kapasitesi ve kabin genişliğini artırmak için otomobilin boyutlarıyla oynamaya da gerek kalmamış. Otomobilin uzunluğu sadece bir miktar artacak, ağırlıktan ise 30 – 40 kg tasarruf edilecek.

 

İç mekanda BMW’nin en yeni iDrive 7.0 işletim sisteminin yer alması bekleniyor.

 

Çok satan temel versiyonlar bayilere ulaştığında, BMW bu kez M Performance ve diğer M modellerine odaklanacak. M340i ve M340d, sırasıyla 360 bg ve 320 bg altı silindirli motorlarla gelecek. Her iki model de dört çekişli sürüş sistemi ve sekiz vitesli otomatik şanzımanla gelecek.

 

Yeni M3’ün 2020 yılına kadar bayilerde yer alması beklenmiyor. Otomobilde ilk kez M5’te gördüğümüz seçmeli dört çekişli sistem bulunacak.

 

3.0 litre altı silindirli çift turbo motor güncellenerek güç çıkışı 460 bg civarına çıkartılacak (mevcut modelden 30 bg daha fazla). Dört çekişli sistemle birlikte bu otomobilin performansına gözle görülür etki edecek.

 

3 Serisi gelecek yılın ortalarında Touring station ve cabrio modellerle zenginleşecek. Ardından 2020 sona ermeden 4 Serisi ve 4 Serisi Gran Coupe gelecek.

 

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo