Renault Arkana’dan yeni teaser

Ototeknikveri     22 Ağustos 2018 10:15

Renault global piyasalar için hazırladığı yeni kompakt SUV/crossover modeli Arkana’dan yeni bir teaser fotoğraf yayınladı. Yeni model 29 Ağustos’ta Moskova Auto Show’da tanıtılacak.

Renault Arkana’dan yeni teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault’dan yapılan açıklamada “Arkana özgün tasarımıyla SUV piyasasında devrim yapacak.” denildi. Otomobilin casus fotoğraflarında bir coupe profili görülüyor.

 

Yeni Renault Arkana ilk etapta firmanın Moskova yakınlarındaki fabrikasında üretilecek. Bu fabrikada Kaptur ve Dacia Duster modellerinin de üretimi yapılıyor. Arkana, Kaptur ve Rusya’da Nissan Terrano adıyla satılan Duster modeliyle aynı mimariyi paylaşacak.

 

Renault henüz Rusya dışında hangi piyasalarda Arkana’nın satışa sunulacağını açıklamadı ancak Rusya, Çin, Brezilya ve Güney Kore piyasalarının öncelikli olduğu düşünülüyor.

 

Aynı tasarım Avrupa’da farklı bir mimariyla kullanılabilir. Bu başka modellerde de yapılan bir uygulama. Örnek vermek gerekirse, Rusya’daki Kaptur modeli Avrupa’da satılan Clio temelli Captur ile aynı kaportayı kullanıyor.

 

Rusya piyasası son yıllarda Renault için önemli başarılar getirdi. Firma 2016 yılı sonunda burada Lada’nın kontrolünü ele geçirdi ve Lada’nın yanı sıra Renault modellerini de Rusya’da satmaya başladı. Rusya’nın bir numaralı otomobil markası Lada’nın satışları 2018’in ilk yarısında %20 arttı. Dördüncü sıradaki Renault ise aynı dönemde satışlarını %13 artırdı. Renault Nissan Mitsubishi ortaklığının Rusya’da 2018’in ilk yarısındaki piyasa payı %34 oldu.

 

Renault, Arkana isminin Latince gizem ya da sır anlamına gelen “arcanum” sözcüğünden geldiğini açıkladı.

 

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo