6 milyon dolar fiyatlı yeni Bugatti Divo kapışıldı

Ototeknikveri     26 Ağustos 2018 04:05

Bugatti’nin yeni süper otomobili Divo tanıtımının hemen ardından 5 milyon euro (5.8 milyon dolar) fiyat etiketine rağmen büyük ilgi gördü.

6 milyon dolar fiyatlı yeni Bugatti Divo kapışıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bugatti Chiron modelini temel alan yeni Divo’nun ilk 40 adeti, tanıtım için potansiyel müşteriler arasından özel seçilen küçük grup tarafından anında satın alındı.

 

Bugatti, Divo’nun kıvraklık, çeviklik ve en virajlı yollarda bile optimum yol tutuşu için geliştirildiğini belirtiyor. Bu tip otomobillerin kullanımı bazen yarış pistleriyle sınırlı kalsa da, 1480 bg motoruyla etkileyici Bugatti Divo’nun yola çıkması yasal.

 

Yeni otomobil, İtalya’daki Nardo pistindeki test sürüşünü Chiron’dan 8 saniye daha kısa sürede tamamladı.

 

Yanal hızlanma, atiklik ve viraj alma bakımından Divo, Chiron’dan daha yüksek performansa sahip. Yeni model 8.0 litre W-16 motorunu Chiron ile paylaşıyor. Azami hızıysa 380 km/s ile sınırlandırılmış.

 

Bugatti Divo’nun aerodinamiğinin kapsamlı şekilde yeniden ele alındığını, süspansiyon ve şasi ayarlarının modifiye edildiğini ve viraj alma performansını iyileştirecek şekilde otomobilin ağırlığının azaltığını belirtiyor.

 

Otomobilin ön kısmında fren soğutması için ilave hava girişleriyle yeni bir mimari kullanılmış. Hava girişleri otomobili daha aerodinamik hale getirirken hava akımını ve verimliliği artırıyor.

 

Optimize edilmiş bir “hava perdesi” otomobilin yan kısımlarında önden arkaya hava akışını daha etkili hale getiriyor. Geniş ön spoyler daha yüksek bastırma gücü sağlıyor ve ön hava girişlerine daha fazla hava yönlendiriyor, böylece soğutma performansı artıyor.

 

Otomobilin yol tutuşunu güçlendirmek için mühendisler daha geniş bir arka kanat ve çekiş gücünü artırmak için yeniden tasarlanan arka difüzör dahil pek çok değişiklik yapmış. Arka spoyler 1830 mm genişliğinde, bu da Chiron’dan %23 daha fazla. Geniş spoyler daha iyi hava freni performansı ve daha fazla bastırma gücü sağlıyor.

 

Bastırma gücü, daha fazla verimlilik için tasarlanan ve dört egzoz çıkışına sahip arka difüzör tarafından da artırılıyor. Oluşan toplam bastırma gücü 456 kg, bu da Chiron’dan 90 kg daha fazla.

 

Divo’nun daha ince yan çizgisi Chiron’dan daha alçak ve uzun görünmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra otomobilin pek çok kısmında termodinamik iyileştirmeler yapılarak performansa katkı sağlanmış.

 

Otomobil adını Fransız 1. Dünya Savaşı pilotu ve Sicilya’da 1920’lerde Bugatti ile iki kez Targa Florio yarışını kazanmış yarış otomobili sürücüsü olan Albert Divo’dan alıyor.

 

Bugatti Divo, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde tanıtıldı.

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo