Elektrikli otomobil markası Ora ilk modelini Çin’de piyasaya sürüyor

Ototeknikveri     27 Ağustos 2018 12:43

Great Wall’a ait Ora elektrikli otomobil markası, 31 Ağustos’ta Chengdu Auto Show’da ilk modelini piyasaya çıkartacak.

Elektrikli otomobil markası Ora ilk modelini Çin’de piyasaya sürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nisan ayında faaliyete geçen Ora, büyük şehirlerde yaşayan genç müşterileri hedef alıyor. Markanın ürünleri 15.000 doların altında fiyatlarla satılacak. Markanın ilk modeli Ora iQ kompakt bir elektrikli crossover. Otomobil ABD’li pil üreticisi Farssi Energy’den tedarik edilen lityum iyon piller ve BorgWarner elektrikli motor kullanıyor. Otomobil tek şarj ile 360 kilometre gidebiliyor.

 

Great Wall 2020’ye kadar Ora markası bünyesinde dört elektrikli otomobil çıkartmayı planlıyor. Bundan sonraki model R1 yarı kompakt otomobil olacak. Bu modelin 2019 yılının Ocak ayında çıkması bekleniyor. Ayrıca Great Wall bu yıl sonuna kadar 72 Çin şehrinde Ora bayileri açacak.

 

Great Wall çoğunlukla SUV’ler, crossover otomobiller ve pickup araçlar üretiyor. Firmanın bugüne kadar iki elektrikli modeli vardı; Great Wall markasıyla sunulan C30 kompakt otomobil ve Wey markasıyla sunulan P8 plug-in hibrit SUV.

 

Çin hükümeti otomobil üreticilerini elektrikli modeller üretmeye teşvik eden ve karbon emisyonlarını kısıtlayan bir program uygulamaya hazırlanırken, Great Wall da bu doğrultuda elektrikli otomobil üretimini artırıyor.

 

Temmuz ayında BMW ile bir anlaşma imzalayan firma, ortak girişim bünyesinde Çin’in Zhangjiagang şehrinde elektrikli otomobil üretecek. BMW – Great Wall ortaklığında üretilen ilk elektrikli model 2021’de piyasaya çıkacak.

 

Merkezi Çin’in kuzeyindeki Baoding şehrinde bulunan Great Wall bu yılın ilk yedi ayında geçen yıla kıyasla %0.8 düşüşle 525.849 adet otomobil sattı.

 

 

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo