Yeni Toyota Auris Avrupa’da Corolla adıyla çıkacak

Ototeknikveri     28 Ağustos 2018 10:52

Toyota yeniden tasarlanan Auris’i Cenevre Motor Show’da tanıtmıştı. Firma şimdiyse modelin gelecek yıl tüm dünyada olduğu gibi artık Avrupa’da da Corolla adıyla satışa çıkacağını açıkladı.

Yeni Toyota Auris Avrupa’da Corolla adıyla çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu karar bazılarına şaşırtıcı gelse de Toyota otomobilin daha önceki üç farklı mimarinin yerini alan TNGA platformunu kullandığını ve bunun doğru bir karar olduğunu savunuyor. Toyota ayrıca Corolla’nın dünyanın en çok satan model ismi olduğunu ve 1966’da ilk piyasaya çıktığı günden bu yana 45 milyon adet satıldığını belirtiyor. Auris adının da yerini Corolla’ya bırakmasıyla bu rakamlar daha da yükselecek.

 

İsim değişikliğinin yanı sıra, Toyota bu sonbaharda Paris Motor Show’da Corolla Touring Sports’un da lansmanının yapılacağını açıkladı. Station model bu ay kameralara yakalanmış ve beş kapılı hatchback versiyonla uyumlu şekilde daha maceraperest bir tasarıma sahip olduğu görülmüştü. Yeni modelin öncekinden daha büyük olması bekleniyor. Toyota model için ayrıca bir hibrit versiyon hazırladığını da duyurdu.

Touring Sports’un yanı sıra Corolla sedan ve hatchback kaporta tipleriyle sunulacak. Üç model de farklı motorlarla sunulacak. Bu motor seçenekleri arasında 1.2 litre benzinli motor iki hibrit sistem seçeneği de olacak. Detaylı özellikler henüz açıklanmadı ancak 1.8 litre hibrit sistemin 122 bg (91 kW / 123 PS) güç çıkışıyla, 2.0 litre hibritin ise 180 bg (134 kW / 182 PS) güç çıkışıyla geleceğ biliniyor.

 

 

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo