Almanya’daki VW modellerinin yarısı yeni emisyon standartlarıyla uyumlu değil

Ototeknikveri     30 Ağustos 2018 10:15

Volkswagen Grubu Almanya’daki temel modellerinin yarısının yeni ve daha sıkı emisyon testi prosedürüne uyumlu olmadığını açıkladı.

Almanya’daki VW modellerinin yarısı yeni emisyon standartlarıyla uyumlu değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa Birliği’ndeki otomobillerin Eylül ayından itibaren yeni WLTP test prosedürüne uyumlu olması gerekiyor ancak Volkswagen portföyündeki 14 model serisinden sadece yedisini yeni prosedüre uyumlu hale getirebildi.

 

Volkswagen’in satış ve pazarlama yöneticisi Thomas Zahn konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yeni testler daha zorlu ve geçmişe kıyasla iki hatta üç kat daha uzun sürüyor. Sınırlı sayıda üretilen modellerin bile ayrıca test edilmesi gerekiyor. Önümzüdeki aylar bizim için çok zor olacak.” diye konuştu.

 

Volkswagen’in en çok satan modeli Golf bile yeni test prosedürü için hala yetkililerden onay bekliyor. Zahn, Eylül ayı sonuna kadar Golf’ün WLTP standartları için onay alacağını umduğunu söyledi.

 

Yeni prosedüre geçiş nedeniyle Eylül ve Ekim aylarında otomobillerin teslimatlarının yavaşlaması, yılın son iki ayında ise yeniden hız kazanması bekleniyor. Zahn’a göre Aralık ayında teslimatlarda çok ciddi artış olması bekleniyor.

 

Daimler, Volkswagen ve tedarikçi Valeo gibi firmalar WLTP’ye geçiş sürecinde karlılık beklentilerini düşürdüler. WLTP için onay bekleyen araçların teslimatlarının gecikmesinin global satışlarda yavaşlamaya yol açacağı belirtiliyor.

 

Evercore ISI analsitleri Volkswagen’deki WLTP kaynaklı teslimat gecikmelerinin şu an için kontrol altında olduğunu, firmanın satışları devam ettirmek adına henüz ciddi indirimler yapmadığını söyledi.

 

Her şekilde, gecikmelerin Volkswagen’in üçüncü çeyrekteki karlılığını %2 civarına düşürmesi bekleniyor. Geçen yılın aynı döneminde firma %5.5 kardaydı.

 

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo