General Motors elektrikli otomobilleri 10 dakikada şarj eden sistem geliştiriyor

Ototeknikveri     02 Eylül 2018 05:27

Elektrikli otomobiller giderek daha popüler hale geliyor ve bu trend otomobil üreticileri daha gelişmiş özelliklere sahip yeni modeller sundukça daha da hız kazanacak.

General Motors elektrikli otomobilleri 10 dakikada şarj eden sistem geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobillerde sürüş mesafesi en önemli sorunlardan birisiydi ancak bu da çözülmek üzere, yeni modellerin pek çoğu tek şarjla 320 km üzerinde menzile sahip. Bu mesafe pek çok sürücü için fazlasıyla yeterli. Tekrar şarj etmeden daha da uzun yolculuklar yapmak isteyenler için yeni teknolojiler de gelmek üzere.

 

Şarj süreleri modele ve şarj cihazıan göre değişse de, 240V bağlantıyla bir Chevrolet Bolt’un pilini doldurmak ortalama 9.3 saat sürüyor. Nissan Leaf ise 220V bağlantıyla 7.5 saatte şarj oluyor. Hızlı şarj cihazları çok daha kısa süreler sunsa da bunlar da yine depoya benzin doldurmak kadar kısa sürmüyor.

Görünüşe göre, General Motors bu alanda bir çığır açacak. Firma Delta Americas ile birlikte yeni bir hızlı şarj sistemi üzerinde çalışıyor. Sistem hakkında şu anda çok az şey biliniyor ancak 10 dakikadan kısa sürede 290 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayacağı iddia ediliyor. Bu da günümüzdeki şarj sistemlerine kıyasla çok ciddi bir gelişme. Şu an en gelişmiş sistem dört dakikalık şarj ile 100 km sürüş sağlayan Porsche Taycan’da bulunuyor. General Motors’un projesi bunu da geride bırakabilir.

 

Henüz detayları ortaya çıkmasa da, bu tip hızlı şarj sistemleri elektrikli otomobillere ilgiyi artırabilir. Sistemin ne kadara mal olacağı henüz bilinmiyor, bu da ne kadar yaygınlaşacağını belirleyen önemli bir faktör olacak.

 

 

Son Güncelleme : 02 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo