Extreme E yarışlarıyla elektrikli otomobiller dünyanın zirvesine çıkacak

Ototeknikveri     03 Eylül 2018 11:54

Formula E’nin organizasyon ekibi tarafından düzenlenecek Extreme E yarışlarıyla, elektrikli SUV’lerin gücüne Himalaya Dağları gibi dünyanın en zorlu noktalarında tanık olacağız.

Extreme E yarışlarıyla elektrikli otomobiller dünyanın zirvesine çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Günümüzde elektrikli otomobillere geçiş sürecinde adımlarını erken atan markaların bir kısmı bunu yarış tecrübeleri sayesinde başardı. Audi, NIO, DS, Renault ve Mahindra gibi önemli markaların yanında bir süre önce Jaguar’ın da tekrar pistlere dönmesi Formula E ile birlikte oldu. Sadece dört yıl gibi kısa bir geçmişe sahip olmasına karşın popülaritesini hızla artırmayı başaran yarışlara katılımcı takım sayısı da aynı şekilde artıyor. Bu hızlı başarı görünüşe göre organizasyon ekibine yeni fikirler de vermiş.

 

“Extreme E” adında yepyeni bir yarış serisi hazırlığı içerisinde olduğu söylenilen ekip, bu kez rotayı dünyanın en zorlu noktalarında çizecek. Bu heyecan verici yeni yarış serisi sandığımızdan da yakın tarihte başlayabilir.

 

2020’de start alması beklenen Extreme E’nin ilk aşamasında ortak şasiye sahip arazi araçları yarışırken, ikinci aşamada takımlar kendi geliştirdikleri elektrikli motorlar ve şasileri kullanacak. Yarışlar Himalaya Dağları, Kuzey Kutbu gibi dünyanın en zorlu coğrafyalarında yapılacak. 2019 yılı içinde yarışla ilgili daha fazla detayın gelmesi bekleniyor.

 

 

 

Son Güncelleme : 03 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo