Volvo yeni konseptiyle kısa mesafeli uçuşlara rakip olacak

Ototeknikveri     05 Eylül 2018 08:37

Volvo’nun tam otonom, tam elektrikli 360c konsept otomobili, firmanın milyarlarca dolarlık kısa mesafeli hava yolculuğu piyasasına rakip olma hedefini yansıtıyor.

Volvo yeni konseptiyle kısa mesafeli uçuşlara rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma, 300 km’ye kadar olan yolculuklarda çok fonksiyonlu, bağlantılı sürücüsüz otomobillerin yeni iş fırsatları açabileceğini ve hava yoluna rakip olabileceğini düşünüyor. Volvo, 2025 yılı itibariyle otonom araçların global satışların üçte birini oluşturacağını öngörüyor.

 

Volvo Başkan Yardımcısı Marten Levenstam yeni 360c konseptiyle ilgili açıklamasında “İç hat uçuşları biletinizi aldığınızda kulağa çok hoş geliyor ancak gerçekte öyle değil. 360C sektörde yepyeni bir çığır açılabileceğini, otomobillerin uçaktan çok daha kullanışlı olabileceğini gösteriyor.” dedi.

Volvo, direksiyon simidi bulunmayan 360c’nin bir uyku alanı, mobil ofis, oturma odası ya da eğlence alanı gibi kullanılabileceğini söyledi.

 

Konseptin detaylarını veren Levenstam, sözlerini “Uyku kabini en üst düzey konfor ve huzurlu bir gece yolculuğu sunacak. Gittiğiniz yere dinlenmiş bir şekilde ulaşacaksınız. Bu da dünyanın en iyi uçak üreticileriyle konfor bakımından yarışabileceğimiz anlamına geliyor.” diye sürdürdü.

 

Volvo’ya göre, 740 milyondan fazla yolcu geçen yıl ABD’de iç hat uçuşlarını kullandı ve milyarlarca dolarlık gelir yarattı. Havaalanına gidiş, sırada bekleme, güvenlik kontrolleri gibi faktörler göz önüne alındığında, New York City – Washington D.C., Houston – Dallas gibi çok sayıda kalabalık iç hat uçuşu otomobil yolculuğundan daha uzun sürebiliyor. Konforlu otonom arabalar ise buna iyi bir alternatif yaratabilir.

 

Araştırmalar son yıllarda pek çok kişinin havaalanına ulaşım, fiyatlar, rahatsız koltuklar ve pek çok başka nedenden hava yolculuğunu artık zor ve stresli bulduğunu ve başka vasıtalar kullandığını gösteriyor. Özellikle yolculuk beş saatten kısa süreliyse tren ya da otomobil uçağa en iyi alternatifler olarak görülüyor.

 

Volvo otonom arabaların sunduğu konfor, mahremiyet ve kolaylık nedeniyle trenler ve otobüslerden de yolcu çalabileceğine inanıyor.

 

 

Son Güncelleme : 05 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo