2019 BMW 3-Serisi son test aşamasına girdi

Ototeknikveri     12 Eylül 2018 03:08

2019 BMW 3-Serisi son test aşamasına girdi, bu ilerlemeyi kutlayan BMW modelin geliştirme sürecinde baştan beri neler yaşandığını açıkladı.

2019 BMW 3-Serisi son test aşamasına girdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 3-Serisi önce ABD’de Death Valley (Ölüm Vadisi) bölgesinde saatlerce kızgın güneşin altında test edildi, soğutmadan sonra testler tekrarlandı. Ekstrem sıcaklıklar otomobilin otomatik klima kontrol sisteminin mükemmelleştirilmesi için değerlendirildi. Otomobilin içi 60 dereceye kadar ısıtılarak tekrar ne kadar hızlı soğuyabileceği ölçüldü.

 

Daha sonra BMW Hoover Barajı hidroelektrik santralinde yeni modelin elektromanyetik ışınlara dayanıklılığını da test etti. 4000 metre rakımlı Whitney dağında ise daha geleneksel testler uygulandı. Mühendisler dağdaki rampalardan inip çıkarak ani hızlanma ve ani fren durumlarında otomobilin tepkilerini ölçtü.

 

Amerika’daki testlerin çoğu sıcaklığa odaklanırken, İsveç’te ise otomobilin ekstrem kar yağışı ve buzlu zemindeki performansı test edildi. Kuzey Kutup Dairesi yakınlarındaki Arjeplog’da otomobilin dinamik stabilite kontrol sistemi, M Sport diferansiyeli ve dört çekişli sürüş sistemi testlerden geçirildi.

 

Yeni modelin test edildiği diğer yerler arasında Aschheim, Miramas ve Nürburgring de nulunuyor. Tasarımcılar ayrıca rüzgar tünellerindeki çalışmalarla otomobilde 0.23 hava sürtünme katsayısı elde ettiler. Bu etkileyici rakama ulaşmak için 3-Serisi aerodinamik bir alt gövde, bir arka spoyler ve aerodinamik açıdan optimize edilmiş tekerleklerle donatıldı.

 

İlk prototipler üretilmeden hemen önce bile 3-Serisi test ediliyordu. Bilgisayar simülasyonları sayesinde otomobil 12.000 farklı manevra ile test edildi ve sürüş dinamikleri optimize edildi. Bu simülasyonlardan elde edilen veriler test otomobillerinin yaratılmasında kullanıldı.

BMW test programını kapsamlı şekilde anlatsa da, üretim modeli hakkında bilgi vermekten kaçındı. Firma daha önce yeni 3-Serisi’nin daha düşük bir ağırlık merkezi olduğunu ve 55 kg daha hafif olacağını açıklamıştı. Otomobil ayrıca 50:50 ağırlık dağımına sahip. Yeni modelle birlikte farklı süspansiyon seçenekleri ve revize edilmiş dört silindirli benzinli motor gelecek. Motora sekiz vitesli otomatik şanzıman eşlik edebilir. Yeni modelin öncekinden en az %5 daha iyi yakıt verimliliği sağlaması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 12 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo