PSA 2019’dan itibaren tüm modellerini elektriklendirecek

Ototeknikveri     21 Eylül 2018 04:58

Fransız otomobil üreticisi PSA portföyünü elektriklendirme sürecini hızlandırıyor. Firma 2019’dan itibaren geliştirdiği tüm modellerin mutlaka tam elektrikli ya da hibrit versiyonları da bulunacağını açıkladı.

PSA 2019’dan itibaren tüm modellerini elektriklendirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek yıldan itibaren Peugeot, Citroen, DS, Vauxhall ve Opel’in tüm modelleri yanmalı motor, tam elektrikli sistem ya da 49 g/km seviyesinden daha düük CO2 emisyona sahip plug-in hibrit sistem seçenekleriyle birlikte sunulacak. 

 

PSA iki yıl içinde 15 yeni elektrkli model çıkartacağını belirtiyor. Bunların sekizi plug-in hibrit olacak ve bu ay satışa çıkan DS 7 Crossback E-Tense 4x4, Peugeot 3008, Peugeot 508 ve 508 SW, Citroën C5 Aircross, Vauxhall Grandland X ve Opel Grandland X de bunlara dahil olacak.

Diğer 7 model ise tam elektrikli olacak. Bu modellerin içindeyse yeni tanıtılan DS 3 Crossback E-Tense de var.

Bu hırslı planını gerçekleştirmek için PSA yeni modellerini CMP ve EMP2 platformlarıyla üretiyor. Firma bu mimarilerin yanmalı motor, hibrit ya da elektrikli sistemlerin tümüne adapte edilebildiğini belirtiyor. Bu sayede yanmalı motorlu, hibrit ya da elektrikli otomobillerin aynı üretim bandında üretilmesi de mümkün olacak. CMP platformu PSA’nın serisinin giriş seviyesini kapsarken, EMP2 kompakt ve büyük sedan, coupe, LAV, SUV ve hafif ticari araçlarda kullanılacak. 

 

PSA 2025 yılı itibariyle tüm markalarının ürün portföylerini tamamen elektriklendirmiş olmayı hedefliyor. 

Son Güncelleme : 21 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo