2019 Mazda CX-5 turboşarjlı motorla gelebilir

Ototeknikveri     23 Eylül 2018 06:16

Mazda yeniden tasarlanan CX-5 modelini 2016’da tanıtmıştı. Modelin 2019 yılı için de önemli güncellemeler alacağı öğrenildi.

2019 Mazda CX-5 turboşarjlı motorla gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autoblog tarafından bulunan bir Reddit mesajında sitenin bir üyesi Mazda6 satılan almak için bir bayiye gittiğinden ve bayideki görevlinin kendisine firmanın 2019 yılı güncellemelerini gösteren bir broşür gösterdiğinden söz ediyor. Bunun doğru olduğunu kabul edersek, en azından Kanada’da modelin önemli güncellemelerle geleceği anlaşılıyor.

 

Kaputun altında CX-5 GT’nin turboşarjlı 2.5 litre SkyActiv-G motorla gelmesi bekleniyor. Bu motor Mazda6 ve CX-9’da da bulunuyor. Broşürde performans özelliklerinden bahsedilmiyor ancak motorun 250 bg (186 kW / 253 PS) güç çıkışı ve 420 Nm torka sahip olduğu biliniyor. Modelin şu anki doğal emişli motoru 187 bg (139 kW / 189 PS) güç çıkışı ve 251 Nm torka sahip. Dolayısıyla bu rakamların oldukça gelişeceği görülüyor.

 

Yeni opsiyonel turboşarjlı motorun yanı sıra, 2019 CX-5, G-Vectoring Control Plus özelliğiyle gelecek. Bu teknoloji zaten bir süredir piyasada, “Plus” versiyonu ise teknolojinin daha gelişmiş hali olarak yeni modelde sunulacak.

Performans değişikliklerinin yanında, broşürde iç mekanda önemli görsel değişiklikler olacağından da söz ediliyor. Bu değişikliklerin ne olduğu şu an için oldukça belirsiz ancak CX-5 GT’nin yeniden tasarlanan kontrol paneli ve 7 inç renkli ekranla gelmesi bekleniyor. En üst donanım seviyesi model daha konforlu arka koltuklara sahip olacak.

 

Android Auto ve Apple CarPlay desteği, yeni jant seçenekleri ve başka standart donanım özellikleri de yeni modelle birlikte gelmesi beklenen arasında. Bu değişikliklerin sadece Kanada için mi yoksa tüm piyasalarda mı sunulacağı henüz bilinmiyor.

Son Güncelleme : 23 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo