Nissan: “Genç nesille birlikte sedan otomobiller geri dönebilir”

Ototeknikveri     25 Eylül 2018 07:21

Nissan gelecek ay 2019 Altima modelini tanıtmaya hazırlanıyor ve mevcut crossover rüzgarına rağmen gençlerin sedan otomobillere geri döneceğini umuyor. Nissan bunu “Gençler babalarının SUV’sini istemiyor.” diye açıklıyor.

Nissan: “Genç nesille birlikte sedan otomobiller geri dönebilir”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford ve Fiat Chrysler Automobiles gibi firmalar sedan modellerinin sayısını azaltırken, Nissan Altima pazarlama sorumlusu Bruce Pillard sedan otomobillerin geri döneceğine inanıyor. Pillard, “Genç nesillerin daha fazla sedan otomobil alacağını düşünüyoruz. Gençler artık babalarının crossover otomobillerini sürmek istemiyor.” dedi.

 

Crossover satışlarının yakın zamanda yavaşlaması beklenmiyor ancak Pillard genç nesille ilgili söylediğinde haklı olabilir. Station wagon otomobillerle büyüyen bir önceki nesil yetişkinliğinde minivan araçlara yöneldi. Minivan satışlarıysa şimdi büyük oranda düştü ve crossover modeller yükseldi. Dolayısıyla sedan modeller de geri dönebilir. Öte yandan, sedan otomobillerde diğerlerinde bulunan bir şey eksik; o da pratiklik.

Altima kendisiyle benzer fiyata sahip Rogue kadar büyük kargo kapasitesine sahip değil. Nissan 2019 modelinde çekiciliğini artıracak bazı yeniliklere yer verdi. Bunlardan en önemlisi popüler crossover araçların bir özelliği olan dört çekişli sürüş sistemi.

Altima müşterileri crossover otomobillerden tamamen uzaklaştıramasa da, Nissan bu modelin sektörde değişim yaratabileceğine ve başarılı olacağına inanıyor. Özellikle Amerikalılar her yıl binlerce sedan almaya devam ediyor ve Ford’un bu segmentten çıkması Altima’nın faydalanabileceği bir boşluk yaratıyor. Pillard bunu “Eğer bazı Fusion kullanıcıları Altima satın almak isterse bundan memnun olurum.” diye özetliyor.


 

Son Güncelleme : 25 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo