Toyota Lexus otomobilleri Çin’de üretebilir

Ototeknikveri     11 Ekim 2018 05:30

Toyota Lexus otomobilleri Çin’de üreterek satışlarını artırmayı ve maliyet avantajı sağlamayı umuyor.

Toyota Lexus otomobilleri Çin’de üretebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma içinden ismini vermek istemeyen dört kaynağa göre, Toyota bir süredir Lexus modelleri Çin’de üretme fikrini değerlendiriyor. Firmanın daha önce kalite ve karlılıkla ilgili bazı kaygılardan dolayı bu fikre çekimser yaklaştığı ancak şu an daha sıcak baktığı iddia edildi.

 

Reuters’in haberine göre Toyota meseleyi Çinli ortağı Guangzhou Automobile Group Co ve FAW Grubu ile de görüştü. Son yıllarda Çinliler yüksek kaliteli otomobiller üretmek konusunda başarılarını kanıtladılar. Yabancı otomobil üreticilerine daha fazla esneklik sağlayan son yasal değişikliklerle de birlikte Çin, Toyota’nın Lexus markası için cazip bir lokasyon haline geldi.

Yeni yasal düzenlemeye göre ülkedeki yabancı otomobil üreticileri yerli firmalarla ortaklık kurmak zorunda olmayacak. Toyota şu anda Çin’de Camry, Highlander, Corolla, Levin ve Crown otomobilleri yerli ortaklarla birlikte üretiyor.

 

Firma içinden kaynaklar Lexus’un Çin’de üretimi için tüm hazırlıkların neredeyse tamamlandığını ve Toyota’nın yönetimden yeşil ışık beklediğini belirtti.

Öte yandan, Toyota’dan herkes aynı fikirde değil. Çin’de üretime karşı çıkan bazı Toyota yöneticileri zaten Şanghay’a deniz yoluyla sadece iki gün uzaklıktaki Japonya’nın Kyushu adasında bir Lexus fabrikası bulunduğuna ve Çin’in Temmuz ayında ithal otomobillere gümrük vergisini %25’ten %15’e düşürdüğüne dikkat çekiyorlar.

 

Son Güncelleme : 11 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo