Fiat dizel Panda üretimini bitiriyor, sırada 500 dizel var

Ototeknikveri     11 Ekim 2018 08:25

Fiat Chrysler Automobiles dizel motorlu Fiat Panda’nın üretimine son veriyor. Fiat 500’ün dizel versiyonları da bayilerin stokları bittikten sonra bir daha satılmayacak.

Fiat dizel Panda üretimini bitiriyor, sırada 500 dizel var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ağustos ayı itibariyle dizel otomobiller Panda satışlarının sadece %15’ini oluşturuyordu. 500 için ise bu oran sadece %4. FCA henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yayınlamadı.

 

Firmanın bu kararının Eylül ayı sonunda Avrupa’da yürürlüğe giren WLTP test prosedürüne geçiş süreciyle ilgili olduğu düşünülüyor. Panda Avrupa ülkeleri içinde en çok İtalya’da satılıyor ve %70 piyasa payına sahip.

Panda ve 500 modelleri 1.3 litre dizel motorlar kullanıyor. 2020 yılında pilli elektrikli bir 500 modeli gelmesi bekleniyor. Panda ise daha çok benzinli motor odaklı olacak ancak yarı hibrit bir versiyon da sunulabilir.

 

2018’in ilk 8 ayında Panda ve 500 birlikte Avrupa’dak Fiat satışlarının %47’sini oluşturdu. Temmuz ayında hayatını kaybeden eski CEO Sergio Marchionne’nin oluşturduğu stratejiye göre, ki model de Avrupa’da Fiat markasının odak noktası olmaya devam edecek.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo