2019 Mazda3’e çizimlerle ilk bakış

Ototeknikveri     12 Ekim 2018 11:36

Geçen yıl Mazda yeni nesil Mazda3 kompakt modelinin önizlemesini Tokyo’da Kai konseptiyle sunmuştu. Şimdiyse üretim modeli çizimlerle ortaya çıktı.

2019 Mazda3’e çizimlerle ilk bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yayınlanan resmi çizimlerde otomobilin ön ve arka kısımları ile iç mekanı görülebiliyor. Kai konseptindeki bazı özelliklerin üretim modeli için yumuşatıldığı anlaşılıyor. Otomobil Mazda’nın Kodo tasarım dilinin bir evrimini sunuyor. Bu tasarım dilini yeni CX-5 ve CX-9 crossover modellerde de görmüştük. Daha agresif ve ince görünen farlar ve arka lambalar, U şekilli geniş ön panjur, ayrıca daha önceki modele göre azalan kırışıklık ve çizgiler dikkat çeken özellikler arasında.

 

Konsept ve üretim modeli arasındaki tasarım benzerlikleri iç mekana basit ve temiz bir stil ile yansıyor. Konseptte olduğu gibi kontrol paneli oval hava girişleriyle çevreleniyor. Bu kısım Honda S2000’in konsolunun modern bir yorumu gibi görünüyor. Öte yandan, konseptin dev dijital ekranı yerine üretim modeli Mazda3’te tablet stili bir ekran bulunuyor.

 

Yeni Mazda3 hakkında başka ne biliyoruz?

Yeni modelde Mazda’nın güncel Skyactiv mimarisinin kullanılacağı öğrenildi. Platform öncekine göre daha güçlü olacak ve çok daha iyi biniş konforu sunacak.

 

Önemli bir haber de, modelde kıvılcım kontrollü ve sıkıştırmalı ateşleme sistemine sahip yeni SkyActiv-X benzinli motorun kullanılacak olması. Bu inovatif dört silindirli motor dizel ve standart benzinli motorların özelliklerini biraraya getirerek, sıkıştırmalı ateşlemeyi kontrol etmek için aynı zamanda kıvılcımlı ateşleme kullanıyor. Başka bir ifadeyle, sistem hava ve yakıt karışımını dizel bir motordaki gibi ateşliyor ancak dizelden daha düşük bir emisyonla benzinli motorların avantajlarını sunuyor.

 

Mazda motorun 2.0 litre versiyonunun 190 bg güç çıkışı ve 230 Nm tork ile geleceğini belirtiyor. Bununla birlikte mevcut Skyactive G motorlara kıyasla yakıt verimliliğinde %20 artış, emisyonda ise %25 azalma hedefleniyor.

 

Mazda 3 dünyada rekabetin en yoğun olduğu segmentlerden birisine girecek. Modelin rakipleri arasında Chevrolet Cruze, Ford Focus, Honda Civic, Hyundai Elantra, Kia Forte, Nissan Sentra, Opel / Vauxhall Astra, Renault Megane, Peugeot 308, Subaru Impreza, Toyota Corolla, Volkswagen Golf ve Jetta sedan olacak.

 

Yeni Mazda3’ün hatchback ve sedan gövde stilleriyle 2019’un ilk yarısında gelmesi bekleniyor. Modelin tanıtımı Kasım ayında Los Angeles Auto Show’da yapılabilir.

 

 

Son Güncelleme : 12 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo