Mercedes GLC F-Cell detaylandı

Ototeknikveri     15 Ekim 2018 11:46

Mercedes GLC F-Cell modelini tanıttı. Geçen yıl üretim öncesi versiyonuyla ön izlemesi yapılan model artık teslimata hazır. İlk otomobiller bu ay sonunda müşterilere teslim edilecek.

Mercedes GLC F-Cell detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model yakıt hücresi ve pil teknolojilerini birleştiren benzersiz bir plug-in hibrit sistemle geliyor. GLC F-Cell hem elektrik hem de hidrojenle kullanılabiliyor.

 

Hibrit modda SUV tek dolumla 478 km yol alabiliyor. Otomobilin hidrojen tankı 4.4 kg kapasiteye sahip. Tank üç dakikada doldurulabiliyor. Elektrikli mod ise tek şarjla 51 km elektrikli sürüşe imkan veriyor.

 

Lityum iyon pil 13.5 kWh kapasiteli ve 155 kW (211 PS / 208 bg) elektrikli motor için de güç kaynağı görevi görüyor. Otomobilin pili, 7.4 kW şarj ile ve standart ev tipi priz, duvar kutusu ya da halka açık şarj istasyonlarında şarj edilebiliyor. Pili 1.5 saatte doldurmak mümkün.

 

Kompakt yakıt hücresi sistemi motor kompartmanında bulunuyor ve geleneksel motorlarla aynı noktalara monte ediliyor. Motor ve pil ise otomobilin arkasında bulunuyor.

 

GLC F-Cell için dört farklı sürüş modu bulunuyor: Hibrit, F-Cell, Pil ve Şarj. Hibrit modunda otomobil her iki enerji kaynağını da kullanıyor. F-Cell modunda yakıt hücresi pilin şarjını sabit bir seviyede tutuyor ve SUV sadece hidrojen tüketiyor.

 

Pil modunad GLC F-Cell sadece elektrik kullanıyor ve yaktı hücresi devre dışı kalıyor. Şarj modunda ise pili şarj etmeye öncelik veriliyor. Enerji geri kazanım fonksiyonu tüm modlarda çalışıyor.

 

Mercedes GLC F-Cell’in teslimatlarına Ekim ayı sonunda başlayacak. İlk etapta hidrojen dolum istasyonlarının bulunduğu Alman şehirlerine öncelik verilecek. Bunlar arasında Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Münih, Köln ve Düseldorf bulunuyor. Otomobil satın alınamayacak, bunun yerine tüm bakım ve tamir hizmetlerini, ayrıca garantiyi de içeren her şey dahil paket ile kiralanabilecek.

 

Mercedes ortağı H2 Mobility ile birlikte Almanya’daki hidrojen dolum istasyonlarının sayısını 51’den 100’e çıkartmayı hedefliyor. Uzun vadede 400 istasyona sahip bir ağ oluşturulacak. Benzer projeler ABD, Avrupa ve Japonya’da da bulunuyor.

 

 

Son Güncelleme : 15 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo