Tesla Çin’de 85 hektar alana dev fabrika kuruyor

Ototeknikveri     18 Ekim 2018 10:47

Tesla Çin’deki dev fabrikası için arazi seçerek, Şanghay’daki hükümet yetkilileriyle anlaşma imzaladı.

Tesla Çin’de 85 hektar alana dev fabrika kuruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma, Şanghay’ın güneyindeki Lingang bölgesinde bulunan 85 hektarlık arazi için, bir arazi devir anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Tesla’nın satıştan sorumlu başkan yardımcısı Robin Ren bunun gelişmiş ve sürdürülebilir üretim sahasının kurulması için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

 

ABD ile Çin arasında son zamanlarda giderek yükselen tansiyona karşın Tesla Çin’deki yatırımından vazgeçmedi. Çin, Tesla için ikinc en büyük piyasa ve elektrikli otomobiller bakımından dünyanın en büyük piyasası. Burada bir fabrika inşa etmek firmayı vergilerden ve gümrük kontrollerinden koruyacak, ayrıca elektrikli otomobillerini Çinli müşteriler için daha çekici kılacak ve yeni bir tedarikçi ağı oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Yeni fabrika tamamlandığında yılda 500.000 taşıt üretebilecek. Tesla üretimin iki ya da üç yıl içinde başlayabileceğini belirtiyor. Yeni tesisin firmaya ne kadar mal olacağı konusunda henüz resmi bir açıklama olmasa da, Şanghay’daki resmi yetkililer bunun bölgede bugüne kadar yapılan en büyük yabancı yatırım olduğunu söylüyorlar.

 

Çin hükümeti geçmişin aksine bugün yabancı yatırımcılara ülkede kendi fabrikalarına sahip olma şansı veriyor. Tesla bu sayede ülkedeki rekabet gücünü artırabilecek. Tesla otomobiller Çin’deki diğer elektrikli otomobilleredn %60 daha pahalı. Dolayısıyla firma ülkede yerel üretim yaparak maliyetlerini azaltmayı ve fiyatını ülke şartlarına uygun tutabilmeyi hedefliyor.

 

 

Son Güncelleme : 18 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo