2020 Hyundai Ioniq’in menzili artırılacak

Ototeknikveri     18 Ekim 2018 11:07

Hyundai portföyündeki Kona’dan sonra ikinci elektrikli modeli Ioniq’in 2020 yılında çıkacak yeni versiyonu üzerinde çalışmaya şimdiden başladı. Yeni Ioniq daha uzun elektrikli sürüş mesafesiyle gelecek ancak bu konuda Kona’nın liderliğini elinden almayacak.

2020 Hyundai Ioniq’in menzili artırılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut Hyundai Ioniq 200 kilometre elektrikli sürüş mesafesne sahip. Kona ise 415 kilometre menzille sunuluyor. Yeni Ioniq’te menzilin bu ikisinin arasında bir noktada olması muhtemel görünüyor.

 

En yakın rakibi Nissan Leaf ile boy ölçüşebilmek için Ioniq’in 250 kilometre civarı bir menzile sahip olması yeterli. Rakibinin önüne geçmesi bakımından elbette otomobilin tek şarj ile kat edebileceği mesafe ne kadar artarsa o kadar iyi olacak. Farklı bir yaklaşımla, standart modelin menzilini artırmak yerine Ioniq için ayrı bir uzun menzilli versiyon da çıkartabilir. Öte yandan, bunun fiyatı artırarak müşterileri kaçırması da mümkün.

 

Mevcut Ioniq modeli 118 beygir gücündeki motoruyla, 147 beygirlik Nissan Leaf’in gerisinde kalıyor. Yeni versiyonda Hyundai Kona’nın 200 bg motorunu Ioniq’te kullanmayı düşünebilir.

 

 

Son Güncelleme : 18 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo