Tesla “tam otomatik sürüş” seçeneğini kaldırıyor

Ototeknikveri     22 Ekim 2018 10:19

Tesla “tam otomatik sürüş” seçeneğinin reklamlarını durdurdu ve yakında bu özelliği otomobillerinden kaldıracak.

Tesla “tam otomatik sürüş” seçeneğini kaldırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Twitter’da konuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Tesla CEO’su Elon Musk, “tam otomatik sürüş” özelliğinin Model 3, Model S ve Model X’in opsiyon listesinden kaldırılacağını ve geçici olarak özel istek üzerine satılacağını, orta vadede ise buna tamamen son verileceğini açıkladı.

 

Musk’a göre bu seçenek müşteriler için çok fazla karışıklık yaratıyor. Bu yüzden sistem daha iyi hale getirilene kadar piyasaya sunulmayacak.

Bu durum firmanın sürücüsüz araçlarla ilgili vizyonunda çelişki yaratıyor. Musk sadece üç yıl önce markasının otomobillerinin 2017 yılı itibariyle hiç bir insan müdahalesi olmadan çalışabileceklerini iddia etmişti.

 

Tam otomatik sürüş seçeneği Tesla otomobillere 3000 dolar ilave ücretle eklenebiliyor. 5000 dolar karşılığında ise “Gelişmiş Otopilot” sistemi alınabiliyor. Bununla birlikte otomobilde dört olan kamera sayısı sekize çıkıyor.

 

Otomatik sürüş sisteminde otomobil sahibinin sisteme sadece nereye gideceğini söylemesi yeterli oluyor. Eğer kullanıcı hiç bir şey söylemezse sistem kullanıcının kişisel takvimine bakıyor ve olası varış noktasını buna göre tahmin ederek harekete geçiyor ya da – eğer takvimde bir girdi yoksa - sadece otomobil sahibinin evine gidiyor.

 

Son Güncelleme : 23 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo