Skoda Scala’dan ilk görüntüler geldi

Ototeknikveri     24 Ekim 2018 07:45

Skoda Rapid’in yerini alacak yeni bir model üzerinde çalışıyor. Geliştirme süreci devam eden ve Scala adını alacak modelden kamuflajlı da olsa ilk fotoğraflar ve bazı detaylar geldi.

Skoda Scala’dan ilk görüntüler geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu’nun A0 MQB platformunu temel alan yeni Skoda Scala, Paris Auto Show’da tanıtılan Vision RS konseptinden bazı özelliklere sahp. Model, Skoda için yeni bir tasarım diliyle geliyor.

 

Müşteriler beş farklı motor seçeneğine sahip olacak. Bunların hepsi turboşarjlı ve direkt enjeksiyonlu, ayrıca durdur/başlat sistemi, partikül filtresi, enerji geri kazanımlı frenlerle donatılmış. Motor seçenekleri arasında benzinli ve dizelin yanı sıra doğal gazlı motorlar da var. 1.0 litre üç silindirli motor 88 bg (66 kW), 1.5 litre dört silindirli ise 147 bg (110 kW) güç çıkışıyla geliyor, beş ya da altı vitesli manuel ve yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanlarla çalışıyor. Bunun yanı sıra otomobilde dinamik süspansiyon, LED farlar ve arka lambalar, ayrıca Volkswagen Grubu’ndan aktif ve pasif güvenlik sistemleri bulunuyor.

 

4362 mm x 1793 mm boyutlarındaki Scala, Volkswagen Golf’ten biraz daha kısa ve dar olacak. Öte yandan, model 2649 mm uzunluğunda aks mesafesi ve 1471 mm yüksekliğe sahip. Otomobilin iç mekan boyutları Octavia ile benzer ve segmentindeki en büyük bagaj kapasitelerinden birisini sunuyor. Arka koltuklar yerindeyken 467 litre olan bagaj kapasitesi, koltuklar katlandığında 1410 litreye kadar çıkıyor.

 

Otomobilde 9.2 inç (ya da opsiyonel 10.25 inç) multimedya ekranı, modern bağlantı özellikleri, ayrıca elektrikli gizlenebilir çekme kancası, yakıt tankı kapağında buz kazıyıcı, sürücü koltuğunda şemsiye ve elektrikli açılabilir bagaj kapağı gibi inovatif özellikler yer alıyor.

 

Scala 2019’un ilk yarısında üretime girecek.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo