BMW Çin’de daha fazla SUV üretmeyi planlıyor

Ototeknikveri     08 Kasım 2018 11:16

BMW önümüzdeki haftalarda Çin’de daha fazla SUV model üretip üretmemeye karar verecek. ABD ve Çin arasındaki yeni gümrük vergileri firmanın 2018 kazancında 344 milyon dolarlık bir delik açtı. Çin’de yapılacak üretim bunu telafi edebilir.

BMW Çin’de daha fazla SUV üretmeyi planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin finans direktörü Nicolas Peter “Önümüzdeki haftalarda Çin’de hangi modeli yerelleştireceğimize karar vereceğiz.” dedi. Peter, ayrıca X3’ün satışlarının Asya’da üretilmeye başlanmasından bu yana arttığını, ABD’ye olan bağımlılığın azaldığını belirtti.

 

Çin’de daha fazla SUV model üretilmesi BMW’nin ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Spartanburg fabrikasında işten çıkartmalara ve yatırımların azalmasına neden olabilir. Burası şu an için firmanın dünya genelinde en büyük fabrikası.

 

BMW sözcüsü Kenn Sparks da yaptığı açıklamada “Eğer gümrük vergileri BMW’nin ABD’deki üretim ve satışını olumsuz etkilerse ülkedeki yatırımlarımızı ve istihdamımızı azaltabiliriz.” dedi.

 

Spartanburg’da şu anda X3, X4, X5, X6 ve X7 modelleri üretiliyor. ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşı firma üzerinde X5 gibi başarılı modellerinin üretimini Çin’e taşıması konusunda baskı oluşturdu. Şu anda ABD’den Çin’e gönderilen otomobillere %40 vergi uygulanıyor.

 

Alman firma X3’ün ihracatını durdurdu ve üretimi Güney Afrika’daki Rosslyn fabrikası ile Çin’deki Shenyang fabrikasına kaydırdı. BMW geçen ay Çin’deki ortak girişiminin tamamının kontrolünü almak için 4.2 milyon dolar ödeyeceğini ve ülkeye daha fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Son Güncelleme : 08 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo