Yeni Mercedes GLC F-Cell: Dünyanın ilk hidrojenli plug-in hibrit otomobili

Ototeknikveri     15 Kasım 2018 10:23

Mercedes yeni GLC F-Cell modelinin ilk örneklerini Almanya’daki resmi kurumlara ve Almanya Demiryolları, Air Liquide, Linde AG gibi şirketlere teslim etmeye başladı.

Yeni Mercedes GLC F-Cell: Dünyanın ilk hidrojenli plug-in hibrit otomobili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 yılının bahar aylarından itibaren başka kurumlar ve bireysel müşteriler de Mercedes-Benz’in kiralama programı sayesinde GLC F-Cell modelini deneme şansı bulacak.

 

Yeni Mercedes GLC F-Cell hidrojenle de çalışabilen benzersiz bir plug-in hibrit sisteme sahip. Sonuç olarak yeni kompakt SUV’nin CO2 emisyonu yok ve hidrojen ile elektrik kombinasyonu sayesinde dolum ya da şarj ihtiyacı olmadan önce çok uzun mesafeler gidebiliyor.

 

Otomobilin zeminine iki karbon fiber muhafazalı hidrojen tankı yerleştirilmiş. Bunlar 4.4 kg hidrojen alabiliyor. GLC F-Cell 430 km sadece hidrojenle gidebiliyor. Hibrit sürüş modunda ise bu mesafe 498 km.

 

Lityum-iyon batarya paketi 13.5 kWh kapasiteye sahip ve 208 bg elektrikli motora güç veriyor. Mercedes, pilin 1.5 saatte %10’dan %100’e şarj edilebildiğini belirtiyor.

 

Hibrit modunun yanı sıra yeni Mercedes GLC F-Cell’in üç sürüş modu daha var: F-Cell (yakıt hücresi enerji sağlıyor, şarj etkilenmiyor), Pil (sadece elektrikli mod) ve Şarj (öncelikle pil şarj ediliyor).

 

Yeni Mercedes GLC F-Cell ilk etapta Almanya’da sadece Stuttgart, Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Münih ve Köln’de bulunacak. Kuruluşlar ya da özel müşteriler otomobili kısa ya da uzun vadeli planlarla kiralayabilecek.

 

Son Güncelleme : 15 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo