Passat'ın Avrupa üretimini Skoda yapacak

Ototeknikveri     16 Kasım 2018 11:19

VW Passat'ın üretimi 2023 yılından itibaren Skoda'nın Kvasiny fabrikasında Superb'in yanında yapılacak.

Passat'ın Avrupa üretimini Skoda yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 

"Volkswagen Passat modelinin tüm versiyonlarının üretimi, SKODA'nın Çek Cumhuriyeti'nin Kvasiny şehrindeki fabrikasına taşınacak. Passat'lar artık, 2023 yılından itibaren SKODA Superb ve Kodiaq ile birlikte üretilecekler. An itibariyle Kvasiny adlı bu fabrikada üretilmekte olan SKODA Karoq ve SEAT Ateca adlı kompakt SUV'ler ise VW Grubu'nun yeni bir fabrikasına yönlendirilecekler. Bu yeni fabrika için ise an itibariyle Doğu Avrupa'da yer aranıyor."

 

Bilindiği üzere Volkswagen dizel skandalından sonra tüm dikkatini elektrikli modellere vermiş durumda. Sıfır emisyonlu taşıt üretimine hazırlanmak isteyen firma, otomobil üretim faaliyetlerini ve üretim kapasitesini dikkatli bir şekilde gözden geçirecek. Buna paralel olarak, Volkswagen tarafından dün yapılan açıklamada, Emden ve Hanover tesislerinin 2022 yılına kadar elektrikli araç üretim fabrikalarına dönüştürüleceği de belirtildi. 

 

Volkswagen, en önemli modellerinden biri olan Passat’ın üretimini Skoda’ya verecek. Bu karar, “Made in Germany” etiketine değer verenleri üzecek olsa da, Passat'ın benzer bir model olan Superb ile aynı fabrikada üretilmesi ticari anlamda oldukça mantıklı.

 

Şu anda Passat sedanın üretiminin gerçekleştirildiği Emden fabrikası 1964 senesinde kuruldu. Tesiste Passat sedanın yanı sıra elektrikli GTE modeli, Passat’ın station versiyonu ve Passat temelli bir başka model olan Arteon’un da montajı yapılıyor.

 

Müşterilerin SUV araçlara yönelmesinden sonra, Passat'ın satışları büyük ölçüde azaldı. Piyasa araştırma firması JATO Dynamics, modele olan talebin yılın ilk dokuz ayında %5,6 oranında azalarak 127.325 adede düştüğünü belirtiyor.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo