Opel elektrikli Corsa’dan başlayarak gelecek iki yılda sekiz yeni model çıkartacak

Ototeknikveri     18 Kasım 2018 10:07

“Pace!” planını tanıtmasından bir yıl sonra, Opel elektrikli Corsa ve Grandland X PHEV modellerinin öncülüğünde yeni bir ürün atağı başlattı.

Opel elektrikli Corsa’dan başlayarak gelecek iki yılda sekiz yeni model çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Süpermini modelin eCorsa adını alması beklenen pilli elektrikli versiyonu gelecek yıl yanmalı motorlu versiyonlarla birlikte çıkacak. Opel artık PSA’nın bir parçası olduğu ve Peugeot sıfır emisyonlu 208 modeli üzerinde çalıştığı için, iki modelin aynı parçaları paylaşması bekleniyor. Bu da gruba maliyet avantajı sağlayacak.

 

Grandland X ise markanın ilk plug-in hibrit modeli olacak. Modelin 2019’da muhtemelen Peugeot 3008 Hybrid4 ile aynı sistemle çıkması bekleniyor.

 

Bu model 2018 Paris Auto Show’da 1.6 litre benzinli motor ve iki elektrikli motorla tanıtılmıştı. Sistemin toplam güç çıkışı 300 PS (296 bg / 221 kW) ve bir motor arka aksta yer alırken diğeri de sekiz vitesli otomatik şanzımana entegre edilmiş şekilde önde bulunuyor.

 

Bu konfigürasyonla Peugeot 3008 Hybrid4 6.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Otomobil 13.2 kWh kapasiteli pille geliyor ve 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip.

 

Opel, eCorsa ve Grandland X PHEV modellerinin yanı sıra 2020’de iki model daha elektriklendirilecek. 2024’e gelindiğinde ise tüm yeni Opel modellerinin bir elektrikli versiyonu olacak.

 

Firma ayrıca bu ay Namibya’da açtığı yeni fabrikada Afrika piyasası için Grandland X’i de üretmeye başlayacak. Böylece firmanın operasyonları Avrupa piyasasının ötesine uzanacak.

Son Güncelleme : 18 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo