Volkswagen’den ucuz elektrikli crossover

Ototeknikveri     18 Kasım 2018 11:43

Volkswagen 2022’de 20.000 euro (122.000 TL) fiyatla satışa çıkacak elektrikli crossover modele yeşil ışık yaktı.

Volkswagen’den ucuz elektrikli crossover
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in 20.000 euro fiyatlı bir giriş seviyesi elektrikli model çıkartmak istediği geçen hafta haber olmuştu. Şimdiyse bir kompakt crossover olacağı anlaşılan bu modelle ilgili başka bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Modelin boyutları T-Roc ile benzer olacak.

 

Yeni model Volkswagen’in beşinci elektrikli modeli olacak. Firma 2022 itibariyle Neo hatchback, Crozz, Buzz ve Vizzion elektrikli modellerini de çıkartmış olacak. Projenin amacı, orijinal Beetle ve Golf gibi geniş kitleler tarafından satın alınabilecek fiyatta bir elektrikli otomobil üretmek.

 

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, firmasının mühendislerinin Tesla Model 3’ün yarı fiyatına satılacak bir model üzerinde çalıştıklarını söyledi. Herkese hitap eden bir tasarımı olacak otomobil, mükemmel genişlikte bir iç mekan, kompakt boyutlar ve uygun bir fiyatla sunulacak.

 

Diğer I.D. modellerinde olduğu gibi, yeni giriş seviyesi elektrikli crossover de MEB mimarisini kullanacak. Elektrikli motor önde konumlandırılacak, pil ise en az 300 km sürüş mesafesi sağlayacak kapasitede olacak.

 

Fiyatı düşük tutabilmek için modelde sadece önden çekişli sürüş sistemi olacak ve bağlantı özelliklerinin bazıları opsiyonel olarak sunulacak. Audi, Seat ve Skoda da daha sonra benzer modeller çıkartacak.

 

Yeni modelin üretimi Almanya’daki Emden fabrikasında yapılacak. Bu fabrikada şu anda Passat ve Arteon modelleri üretiliyor.

Son Güncelleme : 19 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo