Biraz BMW X4, biraz VW Touareg: İşte Changan CS85 coupe crossover

Ototeknikveri     18 Kasım 2018 11:43

Çin’in en önemli fuarlarından birisi olan Guangzhou Otomobil Fuarı, bugünlerde Volkswagen ve BMW tasarımlarını harmanlayan ilginç bir modele ev sahipliği yapıyor.

Biraz BMW X4, biraz VW Touareg: İşte Changan CS85 coupe crossover
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Guangzhou Otomobil Fuarı, Uzak Doğu piyasası için en az Avrupa'da Paris Otomobil Fuarı'nın olduğu kadar önemli. Fuarda Volkswagen, Peugeot ve Audi gibi pek çok Avrupalı üreticinin Çin’e özel sunduğu yeni modelleri de görmek mümkün. Ayrıca burada sadece o bölgede faaliyet gösteren yerel üreticiler de var ve bunlar arasında taklit tasarımlar da bulunuyor. BMW ve Volkswagen'den esinlenen Changan Auto da, Guangzhou’da tanıtımını gerçekleştirdiği CS85 Coupe isimli SUV modeliyle son dönemlerde görülebilecek en etkileyici karşımı yakalamışa benziyor.

Ön bölümünde Volkswagen Touareg çizgilerini barındıran otomobilin arka tarafına geçtiğimizde BMW X4 ile X6’nın harmanlandığı anlaşılıyor. Taklit kısmını bir kenara bırakırsak, CS85 Coupe’nin fazlasıyla etkileyici bir model olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Coupe bir araçtan beklenilen sportiflikte olan modelin ızgarasında yer alan marka logosunun aklımıza Acura’yı getirdiğini de söylemeden geçmeyelim.

İç mekan şaşırtıcı düzeyde lüks ve kaliteli görünüyor. Hemen hemen her yerde bolca deri döşeme kullanan Changan, dijital sürücü ekranı ve yine Volkswagen'i akıllara getiren multimedya ekranı gibi özelliklerle konforlu ve tatmin edici bir atmosfer yaratmış. Vites topuzu ve konsoldaki diğer fiziksel tuşların Audi, hoparlör çıkışlarınınsa Mercedes‘ten esintiler taşıdığı da fark edilebilir. 

Kaputun altına bakacak olursak; giriş seviyesinde yaklaşık 180 beygir güç üreten 1,5 litrelik turbo benzinli motora yer veriliyor. Daha güçlü bir seçenek arayışında olanlar 233 beygir güç üreten 2.0 litre motora yönelebilecek. Motorlar 8 vitesli otomatik şanzımanla birlikte çalışıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren sadece Çin’de satışa sunulacak CS85 Coupe’nin yaklaşık 20.000 dolar fiyat etiketine sahip olması bekliyor. 

Son Güncelleme : 19 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo