Yeni Seat Tarraco: Dış Tasarım

Ototeknikveri     22 Kasım 2018 03:59

Seat Tarraco özgüvenli ve güçlü ancak bir o kadar da kıvrak ve hafif duruşuyla ilk bakışta etkileyici bir izlenim veriyor.

Yeni Seat Tarraco: Dış Tasarım
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Seat Tarraco’yu çizerken, daha büyük boyutlar tasarım ekibini estetik bütünlük ve anlamlı orantılar arasında daha iyi denge kurmaya sevk etmiş. Tarraco SUV, 4733 mm uzunluğunda, 1839 mm genişliğinde ve 1658 mm yüksekliğinde ve bu sayede heybetli bir dış görünüm ve devasa bir iç mekan sunuyor olsa da, genel tasarım bir hafiflik, kıvraklık ve pratiklik izlenimi veriyor.

 

Önde daha belirgin bir ızgara otomobile karakterli ve dikkat çekici bir görünüm katarken, full LED farlar firmanın üçgen imzasını koruyor. Aydınlatma teknolojisi Tarraco’nun tasarımının önemli bir yönü. SUV’nin Xcellence ve Style donanım seviyelerinde dış cephede ve içeride %100 LED teknolojisi kullanılıyor. Teknoloji, tasarımcılara SUV’nin stilini vurgulamak ve müşterilere daha temiz ve etkili bir aydınlatma sunmak için yaratıcı özgürlük sağlamış.

Kaputtaki çizgi ve şekillerin akıllıca kullanımıyla tasarım ekibi otomobilin boyutlarının büyüklüğüne rağmen tehdit edici ve kaba görünmemesini sağlamış.

Seat tasarım direktörü Alejandro Mesonero-Romanos yeni otomobil için şunları söyledi: “Yeni Tarraco mükemmel orantıları ve hem şık hem de sportif tasarımıyla ilk görüşte güçlü bir izlenim veriyor. Ön kısım mağrur bir duruşa sahip ve Seat otomobillerin gelecekte nasıl görüneceğinin ipucunu sunuyor. Geliştirdiğimiz her otomobile olduğu gibi Tarraco’nun da detaylarına büyük özen, tutku ve sevgiyle yaklaştık. Felsefemiz şu: doğru görünüyorsa, doğrudur.”

 

Estetik çok önemli olabilir ancak bir SUV’nin aynı zamanda pratik ve fonksiyonel olması gerekiyor. Bu yüzden Tarraco’nun arkasında alçak yükleme alanına önem verilmiş ve otomobilin genişliği ile pratikliğini ifade eden bir aydınlatma konsepti kullanılmış.

LED aydınlatma aynı zamanda dinamik arka sinyallerde de kullanılmış. Bu da Tarraco’da form ve fonksiyonun sürekli karışımını vurgulayan bir başka teknoloji.

Müşteri zengin renk seçeneklerinden (Dark Camouflage, Oryx White, Reflex Silver, Atlantic Blue, Indium Grey, Titanium Beige, Deep Black ve Urano Grey) hangisini tercih ederse etsin, Seat Tarraco’nun şekli, duruşu ve havası güçlü olmaya devam ediyor. Bu denge hem Style hem de Xcellence donanım seviyelerinde yakalanmış.

Son Güncelleme : 22 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo