Range Rover Evoque paketinden çıktı

Ototeknikveri     23 Kasım 2018 11:05

Land Rover premium kompakt SUV modeli Range Rover Evoque'u yeni sonunda paketinden çıkardı. Evoque ilk bakışta Velar'ın küçük kardeşi gibi görünüyor ancak iki model arasında önemli farklar da var.

Range Rover Evoque paketinden çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Evoque, önceki nesil ile hemen hemen aynı boyutta. PTA platformu sayesinde iç mekan genişliği artırılmış. Bagaj kapasitesi önceki nesile kıyasla %6 artarak 591 litre olmuş. Arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1383 litreye kadar çıkıyor.

 

Orta konsolda kullanılan opsiyonel çift ekranlı sistem Velar’ı hatırlatıyor. Bunun yanı sıra iç mekanda full dijital kontrol paneli, 16 farklı ayarlı koltuk, hava kalitesi sensörü gibi özellikler bulunuyor.

 

Sağlamlığının önceki nesile göre %13 artırıldığı belirtilen Evoque gürültü, titreşim, sertlik (NVH) değerleri bakımından da geliştirilmiş. Yeni modelde toplam 33 kg natürel geri dönüştürülebilir malzeme kullanılmış. Bu bakımdan Evoque çevreci bir karaktere de sahip.

 

Yeni platform sayesinde Evoque 48 volt yarı hibrit sistemle geliyor. 300 beygir gücüne kadar ulaşan motor, geri kazanılan enerjiyi zeminin altına yerleştirilen pilde depolayabiliyor. Motor, 9 vitesli ZF otomatik şanzımanla birlikte çalışıyor. Motorun önceki nesillere göre daha sessiz ve verimli çalıştığı belirtiliyor ancak yakıt tüketimi rakamları henüz açıklanmadı. Yaklaşık bir yıl içinde yeni model için bir plug-in hibrit versiyon da çıkartılması planlanıyor.

 

Evoque’da motor seçenekleri şu an 2 litre kapasiteli motorlardan oluşuyor. Dizel motorlar 150, 180 ve 240 beygir gücünde, benzinlilerse 200, 250 ve 300 beygir gücünde seçeneklerle sunuluyor. En düşük seçenek önden çekişli sürüş sistemi ve manuel şanzımanla sunulacak ancak pek çok müşterinin dört çekişli sistem ve 9 vitesli otomatik şanzımanı tercih etmesi bekleniyor.

 

Tüm Evoque versiyonlarında Terrain Response dört çekişli sürüş sistemi bulunacak. Sistemde Genel, Ekonomik, Kum, Çim/Çakıl/Kar, Çamur ve Otomatik şeklinde 6 farklı sürüş modu var. Seçilen moda göre süspansiyon ve elektronik sistemlerin ayarları adapte ediliyor. 212 mm yerden yüksekliğe sahip Evoque’un yaklaşma açısı 25 derece, uzaklaşma açısı ise 30.6 derece.

 

Land Rover, yeni Evoque’un beraberinde ClearSight GroundView adlı bir sistemi de ilk kez tanıttı. Ön panjura ve yan aynalara konumlandırılan kameralar sayesinde, multimedya ekranına aracın ön bölümünün altından gelen görüntü yansıtılabiliyor. Su ve çamura karşı koruma sağlamak için kameralar su kaydırıcı özel malzeme ile kaplanmış.

 

Yeni modelin Avrupa versiyonunu tanıtan Land Rover, ABD piyasasında satılacak Evoque'un detaylarını ise Şubat 2019'da Chicago Otomobil Fuarı'nda açıklayacağını belirtti.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo