Honda Urban EV ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     25 Kasım 2018 11:01

Retro stile sahip Honda Urban EV konsepti 2017’de Frankfurt Motor Show’da büyük ilgi görmüştü. Otomobilin üretim versiyonu ilk kez görüntülendi.

Honda Urban EV ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konseptinden tanıtıldığı ilk günden beri üretim versiyonunun ne zaman çıkacağı merak konusuydu. Geçtiğimiz aylarda firma 2019’u işaret ederek merakları giderdi. Son gelen fotoğraflara göre Honda sözünde duruyor.

 

Tamamen kamuflajlı olarak görüntülenen prototip, konsept versiyonla oldukça benzer. İki otomobil arasında önemli farklılıklar da var. Üretim modeli pratikliği daha fazla ciddiye alıyor ve bir çift arka kapıya sahip yani konseptin aksine beş kapılı. Bir diğer önemli farklılık ise tüm kapıların arkadan menteşeli olması. Ayrıca içeride dört yerine beş koltuklu konfigürasyon tercih edilmiş.

 

Pratik yaklaşım için urban EV’nin stilinden ödün verilmemiş. Fotoğraflarda görüldüğü gibi tüm kapılar çerçevesiz pencerelere ve entegra kapı kollarına sahip. Kollar C sütununun alt kısmına gizlenmiş.

 

Sevimli retro stil fütüristik detaylarla renklendirilmiş

Urban EV prototipinde konseptin arka kameraları korunmuş. Ayrıca içeride kullanılan arka aynası dijital. Yuvarlak LED farlar da yine konseptle aynı ancak arka lambalarda konseptin kare tasarımı yerine ön farlarla uyumlu yuvarlak LED lambalara yer verilmş.

 

Büyük ekran üretim modelinde de sunulmaya devam ediliyor. Karartılmış camlar nedeniyle iç mekandaki diğer detayları henüz bilinmiyoruz. Honda Urban EV’nün güç aktarım mekanizmalarını da henüz gizli tutuyor. Otomobilin yeni bir elektrikli platform kullandığı biliniyor. Elektrikli sürüş mesafesinin ise 250 km civarı olacağı tahmin ediliyor.

 

Urban EV öncü niteliğiyle Honda’nın gelecekteki tüm elektrikli otomobillerinin teknolojisi ve tasarımında belirleyici olacak. Bu nedenle yeni modelin fiyatının da yüksek olması bekleniyor. Model piyasaya çıktığında benzer boyuttaki Renault Zoe gibi elektrikli otomobillerden daha pahalı olabilir.

 

Honda yeni modelin üretimine 2019’un ikinci yarısında başlayacak. Otomobil ilk kez Mart ayında Cenevre Motor Show’da tanıtılabilir. Siparişlerin Avrupa’da 2019’un ilk aylarında alınmaya başlanması, yıl sonuna doğru da teslimatların yapılması bekleniyor. Urban EV Japonya’da ise 2020 yılında çıkacak.

Son Güncelleme : 26 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo