Yılın Otomobili finalistleri belli oldu

Ototeknikveri     27 Kasım 2018 11:46

2019 Avrupa'da Yılın Otomobili ödülü için yarışacak finalistler belli oldu. Ülkemizde yeni satışa sunulan Ford Focus da listedeki modellerden birisi.

Yılın Otomobili finalistleri belli oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü kazanmak için final etabında yarışacak modeller belli oldu. Geçtiğimiz yıl Volvo XC40’ın tüm rakiplerini geçtiği organizasyonda bu yıl da birbirinden önemli modeller yer alıyor. Farklı ülkelerden gelen 60 jüri üyesinin oylarıyla belirlenen finalist listesi, Alpine 110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A Serisi ve Peugeot 508 modellerinden oluşuyor. Avrupa Yılın Otomobili ödülünün kazananı önümüzdeki yılın Mart ayında, Cenevre Otomobil Fuarı’nın hemen öncesinde bir törenle açıklanacak.

 

Listede geçtiğimiz yılın finalist listesindeki SUV hakimiyetinin bu yıl yerini binek otomobillere bıraktığını görüyoruz. Jaguar I-Pace, rakipleri arasındaki tek elektrikli otomobil olarak dikkat çekiyor. Tasarımıyla öne çıkan Peugeot 508’in de favori adaylar arasında olduğu söylenebilir. Geçen hafta 135 bin TL başlangıç fiyatıyla ülkemizde satışa çıkan yeni Ford Focus da final etabının iddialı modellerinden birisinde.

 

Geçtiğimiz yılın finalist listesinde BMW X1, Audi Q3 ve Mercedes-Benz GLA gibi birbirinden iddialı isimler vardı. Volvo XC40 rakipleri arasından sıyrılarak en üste oturmayı başarmıştı. 

Son Güncelleme : 27 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo